Συνάντηση Τσίπρα - Τζεντιλόνι στη Ρώμη (φωτο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Συνάντηση Τσίπρα - Τζεντιλόνι στη Ρώμη (φωτο)

Δημοσίευση: 7:39 μ.μ. | 10/1/18

Με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι συναντάται στη Ρώμη, στο περιθώριο της 4ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι στη Ρώμη, στο περιθώριο της 4ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ. #SouthEUsummit».


Η σύνοδος πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των ηγετών επτά χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα). Κύριος στόχος των επτά ηγετών είναι η δημιουργία μιας νέας δυναμικής για την κοινωνική Ευρώπη. Οι ηγέτες των μεσογειακών χωρών της Ένωσης επεξεργάζονται διακήρυξη για μια πιο κυρίαρχη, πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη.

Παράλληλα, στην αιώνια πόλη πρόκειται να τονιστεί η ανάγκη για αναθεώρηση της Ευρωζώνης, με κοινό προϋπολογισμό, με κατεύθυνση πιο φιλική για την ανάπτυξη και δημοκρατική.

Το «Μed 7» υποστηρίζει και νέες πρωτοβουλίες για το εργασιακό κεκτημένο και την κοινωνική προστασία, σε συνέχεια της Συνόδου του Γκέτεμποργκ, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, με μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τις «χώρες πρώτης γραμμής», όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά και να πρωτοστατεί στις προσπάθειες με στόχο να δοθεί ώθηση στην κοινωνική Ευρώπη, αλλά και μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Ακολουθούν οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός:

20.00-20:45: Συνάντηση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

20.50-21.00: Οικογενειακή φωτογραφία

21.00-21.30: Κοινές δηλώσεις στον Τύπο

21.30-23.00: Δείπνο εργασίας των ηγετών που μετέχουν στη Σύνοδο
πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών