Τα εγκλήματα στη Στερεά Ελλάδα ζητούν… ιατροδικαστή | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τα εγκλήματα στη Στερεά Ελλάδα ζητούν… ιατροδικαστή

Δημοσίευση: 11:45 π.μ. | 12/1/18

Η απουσία της υπηρεσίας αυτής στην «καρδιά» της Ελλάδας είναι έντονη

Στη Φθιώτιδα και τους υπόλοιπους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, ενώ υπάρχει Ιατροδικαστική Υπηρεσία στη Λαμία, που έχει στην ευθύνη της τους πέντε νομούς της Περιφέρειας, η οποία έχει
ως ιατροδικαστή την κ. Αποστολία Ακριβούση, ουσιαστικά δεν λειτουργεί.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι να γίνει αυτοψία από ιατροδικαστή στον τόπο του εγκλήματος. Κι όμως χθες δεν υπήρχε ιατροδικαστής για να εξετάσει το πτώμα του 55χρονου κυνηγού που βρέθηκε πυροβολημένος στην Αρκίτσα.

Με λίγα λόγια τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Στερεά Ελλάδα δεν έχουν την… πολυτέλεια να εκτιμηθούν από ιατροδικαστή στον τόπο που έγιναν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαλεύκανσή τους.

Η υπεύθυνη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας επικαλείται την απουσία νεκροτόμου, που θα τη βοηθούσε στις νεκροψίες - νεκροτομές και δεν λαμβάνει μέρος ούτε στο προκαταρκτικό έργο μιας ιατροδικαστικής εκτίμησης στον τόπο του εγκλήματος.

Η απουσία της σημαντικότατης αυτής υπηρεσίας στην «καρδιά» της Ελλάδας είναι έντονη στους συχνούς αιφνίδιους θανάτους, που απαιτούν νεκροψία - νεκροτομή. Η ταλαιπωρία των συγγενών είναι μεγάλη, αφού πολλές φορές περιμένουν δυο και τρεις ημέρες για να κηδέψουν τον άνθρωπό τους, η σορός του οποίου πρέπει να πάρει σειρά στα νεκροτομεία της Αθήνας ή του Πειραιά...


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών