Τι συζήτησαν Κατρούγκαλος - Οσμάνι για Ελλάδα και ΠΓΔΜ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τι συζήτησαν Κατρούγκαλος - Οσμάνι για Ελλάδα και ΠΓΔΜ

Δημοσίευση: 3:44 μ.μ. | 9/1/18

Λίγο πριν από τις 13.30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνομιλίες των δύο πλευρών συζητήθηκε η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ και συμφωνήθηκε να συγκροτηθούν μικτές ομάδες εργασίας για μεταφορά τεχνογνωσίας στη γειτονική χώρα.

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σκοπιανών επιχειρηματιών.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την πΓΔΜ ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Οσμάνι μετέβη με τον κ. Κατρούγκαλο στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Αποστάσεις Οσμάνι από ενδεχόμενο δημοψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ, με δηλώσεις που παραχώρησε σε ΜΜΕ των Σκοπίων, πήρε σαφείς αποστάσεις από ενδεχόμενο δημοψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάδειξη του θέματος ενός πιθανού δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ θα μπορούσε να επιβαρύνει τη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο Μπούγιαρ Οσμάνι προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών