Υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία το ν/σ για τη Σαρία | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία το ν/σ για τη Σαρία

Δημοσίευση: 9:06 μ.μ. | 9/1/18

Διακομματικό «ναι» προέκυψε κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την προαιρετική κατάργηση της Σαρία, αφού πλην της Χρυσής Αυγής όλα τα κόμματα υπερψήφισαν

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Λύνεται μια εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση» είπε από το βήμα ο υπουργός Παιδείας σχετικά με το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Πρόσθεσε δε ότι «ερχόμαστε να κάνουμε ένα βήμα που αγγίζει πολλά στοιχεία της καθημερινότητας των συμπολιτών μας», επισημαίνοντας πως «εάν δεν είμαστε δογματικά προσηλωμένοι στα ταυτοτικά στοιχεία κανένα μέτρο δεν θα γίνει απολύτως κατανοητό».

Αναφορά έγινε από τον κ. Γαβρόγλου και για το ζήτημα της εκλογής του Μουφτή, με τον υπουργό να διαψεύδει όλα τα σενάρια... συνωμοσιολογίας περί εκπλήρωσης μίας απαίτησης του τούρκου Προέδρου. Επ' αυτού, ο Κώστας Κατσίκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην εκλογή Μουφτή, όντας ο δεύτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ -μετά τον Δ. Καμμένο- που διαφοροποιείται από την γραμμή της κυβέρνησης.

Για το νομοσχέδιο της προαιρετικής κατάργησης της Σαρία τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο νόμου ως «ιστορικό βήμα». «Η κυβέρνηση κάνει σήμερα ένα ιστορικό βήμα φέρνοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σαρία που εμβαθύνει την ισονομία και ισοπολιτεία που απολαμβάνουν ανεξαιρέτως, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών