Αδ. Γεωργιάδης: Σκευωρία του Πολάκη οι υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αδ. Γεωργιάδης: Σκευωρία του Πολάκη οι υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ

Δημοσίευση: 7:05 μ.μ. | 6/2/18

Ο πρώην υπουργός Υγείας παραδέχτηκε στην Εξεταστική της Βουλής ότι τοποθετήθηκαν στο γραφείο του οι 13 από τους 23 υπαλλήλους που φέρονται να προσελήφθησαν παρανόμως στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε πλεκτάνη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αποδίδει ο Άδωνις Γεωργιάδης την δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis αλλά και την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων και της διασπάθισης χρημάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην πεντάωρη κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή, που αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά φωτογράφισε τον Παύλο Πολάκη ως υπεύθυνο για όλες τις αποκαλύψεις που οδήγησαν τη δικαιοσύνη στο σχηματισμό της δικογραφίας για τη Novartis. «Είμαι πεπεισμένος ότι η υπόθεση της Novartis με τους ψευδομάρτυρες είναι στημένη από τον Πολάκη» είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του. Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε σε σκωπτικό ύφος η Αννέτα Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η έρευνα για τη Novartis βασίζεται σε έρευνες του FBI.

Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε, όμως, σκευωρία Πολάκη και για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζοντας ότι το αποκαλυφθέν έγγραφο με τα «ρουσφέτια» που έγιναν στο γραφείο του δεν είναι αυθεντικό αλλά κατασκευάστηκε από το περιβάλλον Πολάκη. Επίσης χαρακτήρισε, πλαστογραφημένο το ηχητικό απόσπασμα όπου ακούγεται ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου να κανονίζει προσλήψεις μαζί με τον Γ. Θεοδωράτο, συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη. Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε πραγματογνωμοσύνη της ελληνικής αστυνομίας η οποία χαρακτηρίζει «προϊόν συρραφής» τη συγκεκριμένη στιχομυθία. Κατήγγειλε μάλιστα, ότι το ηχητικό ντοκουμέντο «πλαστογραφήθηκε» από τον επικεφαλής της εταιρείας φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γιαννουλόπουλο κατ’επιταγήν του Π. Πολάκη

Ο πρώην υπουργός Υγείας ουσιαστικά παραδέχτηκε, όμως, ότι γίνονταν ρουσφέτια στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε για την παραδοχή του κ. Παπαδημητρίου ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσε το σύστημα «by pass» για την παράκαμψη της κανονικής διαδικασίας προσλήψεων. «Με ρωτάτε εάν γίνονταν ρουσφέτια στην Ελλάδα;» απάντησε χαρακτηριστικά παραπέμποντας εμμέσως στην ευρύτατη διάδοση τέτοιων πρακτικών στο Ελληνικό Δημόσιο. Αντέτεινε, όμως, ότι τώρα γίνονται περισσότερα ρουσφέτια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι μετακινήθηκαν στον γραφείο του 13 υπάλληλοι από τους 23 που κατηγορούνται ότι προσελήφθησαν παρανόμως. Ισχυρίστηκε, όμως, ότι ο ίδιος δεν παρενέβη για την πρόσληψή τους αν και γνώριζε κάποιους από αυτούς. Επίσης ξεκαθάρισε ότι αυτές οι προσλήψεις δεν έγιναν με το σύστημα by pass. Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μεγάλες σπατάλες στις καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά όχι επί της θητείας του.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, από την αρχή της κατάθεσής του ότι δεν έχει αντίρρηση να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες του στο πλαίσιο των ερευνών της Εξεταστικής Επιτροπής για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών