Ανανεώθηκε η θητεία του Γ. Πιτσιλή στην ΑΑΔΕ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ανανεώθηκε η θητεία του Γ. Πιτσιλή στην ΑΑΔΕ

Δημοσίευση: 7:30 μ.μ. | 5/2/18

Η συνεδρίαση της ανεξάρτητης αρχής αποφάσισε ομόφωνα τη διετή ανανέωση

Το συμβούλιο της διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με ομόφωνη απόφασή του, ανανέωσε τη θητεία του Γιώργου Πιτσιλή για δύο ακόμη χρόνια, ως και τον Ιανουάριο του 2020.

Στην απόφαση φαίνεται πως βάρυναν ιδιαίτερα οι καλές επιδόσες της ΑΑΔΕ στην είσπραξη των εσόδων, όπου σημειώθηκε υπέρβαση στο στόχο κατά 1,5% στο 2017.

Αύξηση στις επιστροφές φόρων
Στα τέλη Ιανουαρίου, ο κ. Πιτσιλής είχε εξαγγείλει αύξηση κατά 94% στις επιστροφές φόρων (άμεσων και έμμεσων) το 2017 σε σχέση με το 2015 με την πλήρη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η είσπραξη παλιού χρέους, δηλαδή χρέους που έχει δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο των 12 μηνών αυξήθηκε κατά 8,2% το 2017 στα 2,678 εκ. ευρώ από 2,474 εκ ευρώ που είχαν εισπραχθεί το 2016.

Επιβράδυνση παρουσίασε και η δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών από έτος σε έτος αφού το 2017 γεννήθηκαν 10,87 δισ. ευρώ νέες οφειλές έναντι 12,6 δισ. ευρώ το 2016 και 13,48 δισ. το 2015.

Στον τομέα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε στην επιτυχία της οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων. Όπως είπε παρά το γεγονός ότι η τωρινή ρύθμιση δεν ήταν τόσο ευνοϊκή όσο άλλες ανάλογες 146.000 φορολογούμενοι προσήλθαν και εντάχθηκαν στην ρύθμιση αποκαλύπτοντας εισοδήματα τα οποία έφεραν στα δημόσια ταμεία 707 εκ. ευρώ. «Πιστεύουμε ότι η επιτυχία της ρύθμισης είχε την βάση της στην καλύτερη νομοθεσία που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών και όπως αποδείχθηκε η απειλή ενός ελέγχου κινητοποίησε αυτούς που είχαν αμελήσει να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις» κατέληξε ο κ. Πιτσιλής

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών