Απεβίωσε ο άστεγος της Λαμίας που κοιμόταν σε αυτοκίνητο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Απεβίωσε ο άστεγος της Λαμίας που κοιμόταν σε αυτοκίνητο

Δημοσίευση: 2:13 μ.μ. | 27/2/18

Ο 76χρονος κυρ-Ηλίας που επιθυμούσε να ζει με την ελευθερία της μοναξιάς του

Νεκρός στο δωμάτιο που του είχε παραχωρηθεί τον τελευταίο καιρό από την Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας, στο hot spot των Θερμοπυλών, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Ηλίας, ο άστεγος που ζούσε για χρόνια μέσα σε αυτοκίνητο στην οδό Δερβενακίων, κοντά στα πρώην εκκοκιστήρια.

Τον 76χρονο βρήκαν «παγωμένο», οι υπεύθυνοι του κέντρου και δεν αποκλείεται να ήταν ώρες ή και ημέρες νεκρός.

Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λαμίας και τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα δώσει η νεκροψία - νεκροτομή που θα ακολουθήσει. Είναι βέβαιο όμως ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ειδικά με τα πόδια του.

Για τον κυρ-Ηλία, πριν από ένα μήνα, με την κινητοποίηση πολιτών και υπηρεσιών, είχε γίνει προσπάθεια να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Λαμίας, προκειμένου να του γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις ώστε να γίνουν τα χαρτιά και να μπορέσει να εισαχθεί σε κατάλληλο ίδρυμα.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, δύο φορές εισήχθη και ισάριθμες «δραπέτευσε», θέλοντας να ζήσει την «ελευθερία της μοναξιάς του», παρέα με τα αδέσποτα που μάζευε και φρόντιζε με όσα του έδινε ο κόσμος.

Το τελευταίο διάστημα, χάρη και πάλι στο ενδιαφέρον του παπα-Γιάννη από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και την ευαισθησία της Περιφέρειας, ο κυρ-Ηλίας είχε βρει καταφύγιο στο hot spot των Θερμοπυλών, όπου του είχε εξασφαλισθεί δωμάτιο και ένα πιάτο φαγητό για να ζει.

Φαίνεται όμως ότι κι αυτά δεν ήταν αρκετά για την συντήρηση του ηλικιωμένου, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας...

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών