Αποκάλυψη Βούτση για Καμμένο: «Θέλει να καταθέσει ως απλός πολίτης για την υπόθεση της Σ. Αραβίας» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αποκάλυψη Βούτση για Καμμένο: «Θέλει να καταθέσει ως απλός πολίτης για την υπόθεση της Σ. Αραβίας»

Δημοσίευση: 4:09 μ.μ. | 9/2/18

Να παραιτηθεί των ευεργετικών διατάξεων που ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών επιθυμεί ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση της ακυρωθείσας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Βούτσης

του Άγγελου Προβολισιάνου

Με αφορμή τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για την ακυρωθείσα πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Άμυνας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, ενημερώνοντάς τον πως προτίθεται να παραιτηθεί από την προστασία που παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών.

«Είναι μια πολιτική κίνηση. Ένα σήμα προς τη Δικαιοσύνη ότι θέλει να καταθέσει ως απλός πολίτης» εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ο ΥΠΕΘΑ θα του προωθήσει σχετική επιστολή το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως η διαβίβαση της δικογραφίας ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής από τον προεδρεύων, Δημήτρη Καμμένο. Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμελλητί στη Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες νυν ή πρώην υπουργών.

Δεν εγκαλείται για απιστία ο Καμμένος

Κατά τα στοιχεία από το διαβιβαστικό της δικογραφίας, ο κ. Καμμένος δεν κατηγορείται για το αδίκημα της απιστίας κατά την υπηρεσία, αλλά για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η κατηγορία τυχόν τέλεσης του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία που συνοδεύεται με ζημία του Δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση απευθύνεται σε υπαλλήλους και στρατιωτικούς.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών