Αθώοι οι 36 επιχειρηματίες και χρηματιστές για τις μετοχές «φούσκες» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αθώοι οι 36 επιχειρηματίες και χρηματιστές για τις μετοχές «φούσκες»

Δημοσίευση: 1:14 μ.μ. | 28/2/18

Η απόφαση ανακοινώθηκε σε δικαστική αίθουσα που έχει υποστεί ζημιές από την έκρηξη

Αθώοι κρίθηκαν, κατά πλειοψηφία, για δεύτερη φορά οι 36 κατηγορούμενοι, επιχειρηματίες και χρηματιστές, στην υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» την περίοδο του 1999.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε (2-1) αθώους όλους τους κατηγορούμενους από τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αντιμετώπιζαν. Ένα μέλος του δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τα δύο αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο, με διαφορετική σύνθεση αλλά η υπόθεση επέστρεψε και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου για νέα κρίση μετά την αναίρεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η απαγγελία της σημερινής απόφασης έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους παρόντες κατηγορούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε σε δικαστική αίθουσα που έχει υποστεί ζημιές από την έκρηξη στο Εφετείο. Μάλιστα, οι επισκευές δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα στη δικαστική αίθουσα να υπάρχει μία σπασμένη τζαμαρία σκεπασμένη με ένα μουσαμά.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών