Αβραμόπουλος για Novartis: Ψευδομάρτυρες κουκουλοφόροι - Θα προσφύγω στον Άρειο Πάγο για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αβραμόπουλος για Novartis: Ψευδομάρτυρες κουκουλοφόροι - Θα προσφύγω στον Άρειο Πάγο για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους

Δημοσίευση: 2:10 μ.μ. | 9/2/18

Για άθλια υπόθεση με χαρακτηριστικά σκευωρίας και στόχο την πολιτική του σπίλωση έκανε λόγο ο Επίτροπος - Ανακοίνωσε μηνυτήρια αναφορά κατά των μαρτύρων και αίτημα στον Άρειο Πάγο για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους - Τι είπε για τον Καραμανλή και τα εμβόλια

Στην αντεπίθεση για την υπόθεση Novartis πέρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συγκάλεσε συνέντευξη τύπου καταγγέλλοντας σκευωρία με στόχο τον ίδιο και τη θεσμική του θέση.

“Η υπόθεση αυτή προσωπικά δε με αγγίζει με οποιονδήποτε τρόπο, δεν με αφορά και την αντιμετωπίζω αποκλειστικά ως μια θλιβερή υπόθεση συκοφαντίας, υποκινούμενης ψευδορκίας με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα και άλλων προσώπων”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε ότι πέραν από τη μηνυτήρια αναφορά κατά των “ψευδομαρτύρων” την οποία υποβάλλει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα καταθέσει συγχρόνως αίτημα στον Άρειο Πάγο να ανακαλέσει άμεσα την παραχώρηση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα. “Έχει υποχρέωση αμέσως να το πράξει, ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους και να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και της Συνταγματικής τάξης της χώρας από την απόπειρα υπονόμευσης της από κύκλους που ενεργούν εξωθεσμικά”, σημείωσε.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε επίσης ότι οι καταθέσεις “στηρίζονται αποκλειστικά σε αοριστολογίες και υποτιθέμενες φήμες στην αγορά. Δεν συνοδεύονται από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Με άλλα λόγια είναι ψευδείς. Έτσι υφίσταται κατάφωρη παραβίαση της αρχής της νομιμότητας, του κράτους δικαίου και του εν γένει ευρωπαϊκού και συνταγματικού κεκτημένου”. Εξέφρασε πάντως την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες δικαστές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι “οι συκοφάντες, οι ψευδομάρτυρες και οι ηθικοί αυτουργοί τους θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη”.

Ο Επίτροπος απάντησε εμμέσως πλην σαφώς και στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα που υποστηρίζει ότι εκείνος προχώρησε στις παραγγελίες περισσότερων από το αναγκαίο εμβολίων για τον ιό Η1Ν1 παραπλανώντας τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Επικαλέστηκε οδηγίες και επιστολές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και την πίεση που ασκούσε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου για πληρέστερη κάλυψη των πολιτών, στον οποίο ο τότε πρωθυπουργός είχε απαντήσει δια επιστολής, αλλά και το γεγονός ότι οι διάδοχοι του στο υπουργείο Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν πει ότι σωστά διαχειρίστηκε την υπόθεση η προηγούμενη κυβέρνηση.

“Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ‘ψευδομάρτυρας’ λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμη παραπάνω αστείο ότι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου κι οι δημόσιες δηλώσεις πριν την κυβερνητική επιτροπή δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Ότι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα”, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

“Είμαι επίτροπος Μετανάστευσης, δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η κυβέρνηση”

O Επίτροπος δήλωσε ότι στο άκουσμα της είδησης ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis αιφνιδιάστηκε και εξοργίστηκε. “Στην αρχή νόμιζα ότι ο συνομιλητής μου στο τηλέφωνο έκανε πλάκα, αλλά να ξέρετε δεν πτοούμαι, όπως λέει και ο λαός μας αυτά δεν τα μασάμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την άποψη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι “στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοπών” αλλά εκτίμησε ότι “η δικαιοσύνη τους περιμένει και δε θα αργήσει, διότι οι προστάτες τους και καθοδηγητές τους που τους υπαγόρεψαν αυτά τα άθλια και ασυνάρτητα κείμενα θα αποκαλυφθούν”.

Ερωτηθείς για το ποια η σχέση του πλέον με την κυβέρνηση, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι: “Είμαι επίτροπος Μετανάστευσης, δε με ενδιαφέρει ποια είναι η κυβέρνηση, την πατρίδα θα τη βοηθώ” και δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δύο φορές ήρθε η πρόταση να βγει η Ελλάδα από τη συνθήκη Σένγκεν, τονίζοντας: “Η κυβέρνηση να μην αισθάνεται ανασφαλής, θα κάνω τη δουλειά μου”.

Στο ερώτημα εφόσον είναι σκευωρία όπως καταγγέλλει, ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε “θα βοηθήσουμε την τακτική δικαιοσύνη να τους ανακαλύψει”, ενώ άφησε αιχμές για εμπλοκή ονομάτων πολιτικών προσώπων κατ΄ εντολή κύκλων στην Ελλάδα.

“Δεν υπήρξε ποτέ αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα όταν ξεκίνησε αυτή ή έρευνα στην Αμερική για μία εταιρεία με παρακλάδια σε όλο τον κόσμο, παρά μόνο στην Ελλάδα. Η ίδια η Ελλάδα έβαλε μία κατάσταση και ρώτησε ‘μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτά τα πρόσωπα’ και τους είπαν ασχοληθείτε. Τώρα γιατί το έκανε αυτό η κυρία εισαγγελέας, ρωτήστε την”, είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στο μοριακό έλεγχο του αίματος, σημειώνοντας ότι οι τιμές δεν καθορίστηκαν από το υπουργείο, αλλά από τη διαπραγμάτευση που έκανε η διακομματική της βουλής. “Δε με ενδιέφεραν τα νούμερα, με ενδιέφερε η υγεία των πολιτών”, δήλωσε. Σημείωσε επίσης ότι η τιμή στην Πολωνία αφορούσε μόνο το αντιδραστήριο και όχι όλο το συνοδευτικό εξοπλισμό και αναρωτήθηκε πόσοι Έλληνες θα είχαν πεθάνει από μολύνσεις από μεταγγίσεις αίματος εάν δεν υπήρχε ο μοριακός έλεγχος.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τέλος την άποψη ότι στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής σκευωρίας όπως είπε, είναι η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η πολιτική τάξη της χώρας, διότι όπως εκτίμησε εάν γενικεύεται η πολιτική διαμαρτυρία στην Ελλάδα, είναι εξαιτίας αυτών των καταστάσεων που έχουν ως αποτέλεσμα να αμφισβητείται το πολιτικό προσωπικό της χώρας, η δημοκρατία και οι λειτουργοί της.

Βίκυ Σαμαρά

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών