Βίτσας: Ας βρει η Τουρκία τι υπέγραψε με την Ιταλία για να δει πού ανήκουν τα Ίμια | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Βίτσας: Ας βρει η Τουρκία τι υπέγραψε με την Ιταλία για να δει πού ανήκουν τα Ίμια

Δημοσίευση: 10:52 π.μ. | 14/2/18

Ανιστόρητη και απαράδεκτη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικού, σύμφωνα με την οποία τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Βίτσας κάλεσε την Τουρκία να βρει τα έγγραφα από τη συνθήκη που υπέγραψε με την Ιταλία, στην οποία φαίνεται πού ανήκουν τα Ίμια και τόνισε ότι τον ανησυχεί περισσότερο το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο, γιατί τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο, συστήνοντας ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο στα Ίμια, ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για ένα σημαντικό περιστατικό που δεν χρειάζεται ούτε να αναβαθμιστεί, ούτε και να υποβαθμιστεί. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και απέδωσε την προκλητικότητα της γείτονος στην ανάγκη δημιουργίας επεισοδίων για εσωτερική κατανάλωση.

Σημείωσε ότι δεν χρειάζονται μικροπολιτικές και ενημέρωσε ότι η χθεσινή νύχτα ήταν ήσυχη, καθώς το Λιμενικό Σώμα βρισκόταν στην περιοχή, όπως και το πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο πραγματοποίησε περιπολία χωρίς προβλήματα.

Ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι τα όσα ακούγονται και γράφονται για τυχόν σχέδια της κυβέρνησης για ανταπόδοση του περιστατικού βρίσκονται στο πλαίσιο της φαντασίας. Πρόσθεσε δε ότι έχουν ληφθεί από την Ελλάδα όλες οι πρωτοβουλίες σε όλα τα διεθνή φόρα μετά το περιστατικό στα Ίμια.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών