Χανιώτες φώναξαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική» στο λιμάνι της Σούδας (βίντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Χανιώτες φώναξαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική» στο λιμάνι της Σούδας (βίντεο)

Δημοσίευση: 9:40 μ.μ. | 3/2/18

Αναχώρησαν για την Αθήνα για να συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο

Περίπου 1000 άτομα εκτιμάται ότι αναχωρούν από την Κρήτη, από τα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου, για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα, ενάντια στην χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Αντιπροσωπεία Χανιωτών λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο στο λιμάνι της Σούδας, άνοιξαν μια μεγάλη ελληνική σημαία φωνάζοντας «Η Μακεδονία είναι ελληνική».


Υπολογίζεται ότι από τα Χανιά αναχώρησαν περίπου 350 με 400 άτομα με τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής Παντελή Καπαρουδάκη, να δηλώνει ότι σκοπός της συμμετοχής στο συλλαλητήριο είναι να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην «εθνική προδοσία που ετοιμάζεται να συντελεστεί από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που σιωπηλά συμφωνεί μαζί της. Εμείς οι απλοί Έλληνες δεν το δεχόμαστε, το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Θέλουν να ξεπουλήσουν και την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας αλλά ακόμα και εδάφη γιατί τα Σκόπια όπως γνωρίζουμε έχουν αλυτρωτικές βλέψεις και στο σύνταγμά τους περιλαμβάνονται και εδάφη της Μακεδονίας».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή αντίστοιχο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας με σκοπό να συμμετέχουν όσοι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να παραστούν στη συγκέντρωση του Συντάγματος.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών