Δύο αερομαχίες με τουρκικά μαχητικά σε Χίο και Λέσβο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Δύο αερομαχίες με τουρκικά μαχητικά σε Χίο και Λέσβο

Δημοσίευση: 8:09 μ.μ. | 5/2/18

Η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου

Δύο σκληρές αερομαχίες σε Χίο και Λέσβο σημειώθηκαν το μεσημέρι μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Ένα ζεύγος οπλισμένων μαχητικών F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μπήκε στο FIR Αθηνών λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στην περιοχή της Λέσβου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Αμέσως απογειώθηκαν μαχητικά ετοιμότητας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν. Όταν οι τούρκοι χειριστές δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των Ελλήνων ομολόγων τους, ξεκίνησε αερομαχία.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το τουρκικό ζεύγος πρέπει να αποτελούνταν από σχετικά άπειρους χειριστές καθώς σύντομα οι Έλληνες πήραν το τακτικό πλεονέκτημα αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν προσωρινά, όπως αποδείχτηκε.

Λίγη ώρα αργότερα το ίδιο ζεύγος τουρκικών μαχητικών μπήκε και πάλι στο FIR Αθηνών, αυτή τη φορά στην περιοχή της Χίου, όπου όμως ένα δεύτερο ζεύγος ελληνικών μαχητικών ετοιμότητας τους περίμεναν. Εκεί σημειώθηκε και δεύτερη εμπλοκή, η οποία ήταν σύντομη. Η Άγκυρα όμως έστειλε στο Αιγαίο και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235.

Συνολικά, η Τουρκία έστειλε 4 αεροσκάφη της στο Αιγαίο σήμερα, τα οποία σημείωσαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Οι 31 από αυτές έγιναν από τα CN-235.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών