Εικόνες από το πέρασμα του χειμάρρου στα Σφακιά (βίντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Εικόνες από το πέρασμα του χειμάρρου στα Σφακιά (βίντεο)

Δημοσίευση: 8:45 μ.μ. | 21/2/18

Τρομακτικές εικόνες κατέγραψε κάτοικος των Σφακίων από τη χθεσινή πλημμύρα στην περιοχή Βουβά Σφακίων - Δείτε το βίντεο

Ενδεικτικό του τι συνέβη, είναι ότι τα φερτά υλικά που παρέσυρε στο πέρασμά του ο χείμαρρος έχουν φτάσει μέχρι την οροφή δυο σπιτιών, στην οποία ανεβαίνει κανείς με τα πόδια πατώντας πάνω σε πέτρες, χαλίκια και ξύλα, ενώ επίσης καλύφθηκε και μια ολόκληρη ελιά μέχρι την κορυφή της.

Είναι πραγματικά ευχής έργον το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα από την πλημμύρα στην περιοχή Βουβάς των Σφακίων.

Η γέφυρα κάτω από την οποία πέρναγε το νερό, περίπου στα 1,8 - 2 μέτρα ύψος, τώρα πια δεν υπάρχει, από τις πέτρες, τα ξύλα και τα χαλίκια που συγκεντρώθηκαν και έκλεισαν το άνοιγμα. Τα νερά περνούσαν πάνω από τη γέφυρα πια σαν χείμμαρος, ενώ και σε κάποια σπίτια τα νερά περνούσαν πάνω από τα τειχία γι' αυτό και πλημμύρισαν.

Κάτοικος ανέφερε στο Flashnews.gr: «Στο βουνό, περίπου που βρίσκεται η Αγία Ζώνη, είδα να ανοίγουν καταρράκτες. Με το που άνοιξαν οι καταρράκτες μέσα στο βουνό, σε λίγη ώρα άρχισε να γίνεται αυτό που έγινε.

Το πιο σημαντικό όμως και επικίνδυνο πλέον σημείο, στο οποίο τώρα οι φορείς πρέπει να δώσουν προσοχή, είναι αυτό όπου βρίσκεται το δημοτικό σχολείο της περιοχής. Το σχολείο βρίσκεται κάτω από τον δρόμο και σύμφωνα με μαρτυρίες μετά το χθεσινό, από την πάνω πλευρά του, έχει ανοίξει η περιοχή σαν «φαράγγι» που καταλήγει ουσιαστικά στο σχολείο. Είναι σημαντικό να προλάβουν οι αρχές τώρα τη θωράκιση απέναντι σε οποιοδήποτε άλλο έντονο καιρικό φαινόμενο.

Στα βίντεο που κατέγραψε κάτοικος της περιοχής φαίνεται η αρχή του φαινομένου και η εξέλιξή του.

Μάλιστα αρχικά ενώ διακρίνεται δεξιά η γέφυρα (στο 00:23) στη συνέχεια εξαφανίζεται κάτω από τον χείμαρρο ο οποίος μεγαλώνει όπως φαίνεται στη συνέχεια του βίντεο (στο 00:29).πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών