Εκπρόσωπος διοργανωτών συλλαλητηρίου: Η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει ξεκάθαρα το μήνυμα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Εκπρόσωπος διοργανωτών συλλαλητηρίου: Η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει ξεκάθαρα το μήνυμα

Δημοσίευση: 5:04 μ.μ. | 1/2/18

«Ο ελληνικός λαός θα δώσει σύσσωμος την παρουσία του την Κυριακή»

Πεπεισμένος πως η ελληνική διπλωματία και η ελληνική εξωτερική πολιτική στο Σκοπιανό, θα προσαρμοστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κόσμου που θα μαζευτεί την Κυριακή στο
συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα, δηλώνει ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Στέργιος Καλόγηρος, μιλώντας στο newsbeast.gr.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

«Πιστεύω πως μετά δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε κάτι άλλο. Η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει ξεκάθαρα το μήνυμα και η ελληνική διπλωματία και η ελληνική εξωτερική πολιτική θα προσαρμοστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ελληνικού λαού» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει δε πως: «Πιστεύω ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση που εκλέχτηκε με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών θα πρέπει να ακούσει τώρα τους Έλληνες πολίτες που διαδηλώνουν σε αυτό το μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Να ακούσει και να επηρεαστεί και μόνο από την απαίτηση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων ώστε στην διαπραγμάτευση που κάνει να περάσει ένα μήνυμα σε όλους ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να συζητήσει οτιδήποτε έχει σχέση, μέσα στην νέα ονομασία των Σκοπίων, που να περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία, σε οποιαδήποτε μορφή, γραφή ή γλώσσα.

Οι εκάστοτε πολιτικοί εκλέγονται από τον ελληνικό λαό. Όταν λοιπόν ο ελληνικός λαός αντιδρά, πιστεύω ότι η κάθε ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τον ακούσει».

Ο κ. Καλόγηρος αρνείται οποιοδήποτε συσχετισμό των διοργανωτών με πολιτικούς φορείς της άκρας δεξιάς και σχέσεις τους, στο παρελθόν με στελέχη της επταετούς δικτατορίας, αναφέροντας: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλοι όσοι κατεβαίνουν στο συλλαλητήριο δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό φορέα. Καμία σχέση με την πολιτική. Όλοι είμαστε Έλληνες. Ούτε Δεξιοί, ούτε Αριστεροί, ούτε Κεντρώοι. Όλοι κατεβαίνουμε για την Ελλάδα μας».

Σε αναφορές και πληροφορίες για την πιθανότητα βίαιων επεισοδίων, ο εκπρόσωπος των διοργανωτών του συλλαλητηρίου καλεί την Δικαιοσύνη να παρέμβει και δηλώνει την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Αστυνομία.

«Θέλω να πιστεύω πως η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ακριβώς όπως πρέπει το καθήκον της. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και θέλω να πιστεύω επίσης πως η Δικαιοσύνη, η οποία έπρεπε να έχει επέμβει για τις χθεσινές δηλώσεις μέλους του «Ρουβίκωνα» ότι θα «χυθεί αίμα», γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες και αυτοί που ανήκουν σε αυτούς τους χώρους και σέβομαι την ιδεολογία τους, αλλά και αυτοί που είναι απέναντι σε τέτοια εθνικά συλλαλητήρια και μόνο εθνικά-πατριωτικά όπως είναι κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση, θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο λαός δεν φοβάται».

Οι προετοιμασίες του συλλαλητηρίου είναι στην τελική τους φάση και στόχος είναι οι διαδηλωτές να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

«Θεωρώ πως η βάση αυτής της συγκέντρωσης θα είναι το ένα εκατομμύριο. Το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο αριθμός των Ελλήνων που θα έρθουν στο συλλαλητήριο δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίσει με ακρίβεια.

Είμαστε στο τελικό στάδιο. Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τους προγραμματισμούς που κάναμε και πιστεύω πως την Κυριακή θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που θα έρθουν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν για την Μακεδονία. Πιστεύω πως η συγκέντρωση θα είναι πολλαπλάσια σε μέγεθος εκείνης στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου».

Καταλήγει δε τονίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός θα δώσει σύσσωμος την παρουσία του την Κυριακή, ώστε να περάσουμε ένα μήνυμα σε όλη την διεθνή κοινότητα και τον ελληνικό χώρο ότι τα εθνικά θέματα δεν διαπραγματεύονται. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών