Έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη Novartis - Αποφασίζουν για τις κάλπες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη Novartis - Αποφασίζουν για τις κάλπες

Δημοσίευση: 12:55 μ.μ. | 20/2/18

Στο επίκεντρο ο αριθμός των καλπών που θα στηθούν για τους 10 εμπλεκόμενους στη δικογραφία και άλλα διαδικαστικά θέματα ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή για την Προανακριτική

Έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:00 ενόψει της αυριανής συζήτησης του αιτήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση Novartis, αναμένεται να συζητηθούν σε έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η Διάσκεψη των Προέδρων καλείται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αυριανής συνεδρίασης. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η πλειοψηφία αποφάσισε ότι θα πρέπει να στηθούν 10 κάλπες στην αυριανή μυστική ψηφοφορία, ισάριθμες δηλαδή με τα 10 πρόσωπα που εμπλέκονται στην δικογραφία της Novartis. Η ΝΔ αντιδρά όμως με αυτή την πρόταση καταγγέλλοντας την συμπολίτευση ότι αποπειράται να στήσει επικοινωνιακό σόου. Αντιπροτείνει, μάλιστα, να στηθεί μόνο μια κάλπη κάτι που μπορεί να θέσει όμως ζήτημα ακυρότητας της όλης διαδικασίας.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της μαραθώνιας διαδικασίας καθώς κοινοβουλευτικές πηγές προειδοποιούν ότι οι 13 ώρες που έχουν προγραμματιστεί για τη συνεδρίαση (από τις 09:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ) δεν αρκούν για να τοποθετηθούν οι σχεδόν 50 ομιλητές που αναμένεται να λάβουν το λόγο. Σημειώνεται ότι η συζήτηση αναμένεται να κλείσει με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών