Εκταμίευση της δόσης, εδώ και τώρα, ζητά ο Μπρούνο Λε Μερ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Εκταμίευση της δόσης, εδώ και τώρα, ζητά ο Μπρούνο Λε Μερ

Δημοσίευση: 9:19 μ.μ. | 19/2/18

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών επιθυμεί επίσπευση των διαδικασιών αναγνωρίζοντας τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης. Θετικά σήμερα από Μοσκοβισί και Σεντένο

Την έκπληξη έκανε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ζήτησε άμεσες εξελίξεις για το ελληνικό πρόγραμμα. «Πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και γι' αυτό κοιτάμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ολοκληρωθεί από την ελληνική κυβέρνηση εδώ και πολλούς μήνες. Πιστεύω ότι είναι ένα καλό νέο γιατί δείχνει ότι δεν είμαστε μακριά από την οριστική ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ, προσθέτοντας ότι  «πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια τους επομένους μήνες, καθένας από την πλευρά του για να ολοκληρώσουμε αυτή την οριστική ρύθμιση».

O ίδιος τόνισε ότι «πρέπει επίσης να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και της Ελλάδας για τα πρωτογενή πλεονάσματα», ενώ σημείωσε ότι σε συνέχεια της συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι θεωρεί ότι «είμαστε σε καλό δρόμο».

Θετικό κλίμα μετέφερε και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. «Σήμερα θα εκτιμήσουμε την πρόοδο της τρίτης αξιολόγησης. Αυτό που θα εξηγήσω στους υπουργούς είναι ότι έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προαπαιτουμένων έχει ήδη εκπληρωθεί», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Μπορούμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σήμερα ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα και ότι τους επόμενους έξι μήνες έξι μήνες θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μπορέσει η Ελλάδα να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα και να περάσει σε μια νέα εποχή ευημερίας. Σε αυτό το διάστημα αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί η μετα-μνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας, καθώς και τα μέτρα που θα ελαφρύνουν το βάρος του ελληνικού χρέους», εξήγησε.

«Είναι εξαιρετικά νέα η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Θα ενημερωθούμε από τους θεσμούς. Μια μεγάλη περίοδος προβλημάτων φτάνει στο τέλος της. Έχουν περάσει ήδη 8 χρόνια και τώρα φτάνουμε στο τέλος του προγράμματος», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.  «Οι ελληνικές αρχές κάνουν εξαιρετική δουλειά εφαρμόζοντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.

φωτογραφία: SOOC, πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών