Ελεύθεροι έφυγαν από το Εφετείο οι καταδικασθέντες για το «koriopolis» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ελεύθεροι έφυγαν από το Εφετείο οι καταδικασθέντες για το «koriopolis»

Δημοσίευση: 11:29 μ.μ. | 28/2/18

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις

Ελεύθεροι έφυγαν από την αίθουσα του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων όλοι οι καταδικασθέντες για την αποκαλούμενη υπόθεση «koriopolis».

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πριν από λίγο τις ποινές που επέβαλε στους κατηγορούμενους οι οποίες ξεκινούν από 5 μήνες φυλάκισης έως και 10 χρόνια κάθειρξη και 10 μήνες.

Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον Γ. Τσακογιάννη ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών και 50. 000 ευρώ χρηματική ποινή. Ποινές καθείρξεως και χρηματικές ποινές επιβλήθηκαν στους περισσότερους καταδικασθέντες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ενώ εκείνοι που κρίθηκαν ένοχοι για αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκαν σε  ποινές φυλάκισης, κατά περίπτωση, μετατρέψιμες ή με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις, επιβάλλοντας κατά περίπτωση περιοριστικούς όρους σε όσους καταδικάσθηκαν με ποινή κάθειρξης.

Συνολικά, από τους 84 κατηγορουμένους καταδικάσθηκαν οι 58, με ποινές κάθειρξης να έχουν επιβληθει σε 10 άτομα. Ο Αχιλλέας Μπέος καταδικαστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, με αναστολή, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης σε Κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών και 50 χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή.

Η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοςίας 10χιλιάδων ευρώ, της εμφάνισης μία φορά το μήνα στην Αστυνομία και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο Γιώργος Μποροβήλας σε φυλάκιση 3 ετών, με τριετή αναστολή. Ο Δημήτρης Μπάκος σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή. Ο Ιωάννης Κομπότης σε Φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή και Αβραάμ Παπαδόπουλος σε Φυλάκιση 30 μηνών, με τριετή αναστολή.

Σε δήλωση τους οι συνήγοροι του Αχιλλέα Μπέου, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Ευθύμιος Ναυρίδης και Δημήτριος Ρίζος αναφέρουν: «Μετά από δεκαέξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας, σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε αθώο τον Αχιλλέα Μπέο για όλες τις Κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και για το μεγαλύτερο μέρος των πλημμεληματικών πράξεων. Έμεινε ένα πολύ μικρό "αγκάθι" και είμαστε βέβαιοι, ότι στον δεύτερο βαθμό, θα υπάρξει πλήρης δικαίωση του έχοντας πίστη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Είμαστε δε υπερήφανοι που εκπροσωπήσαμε τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών