Ελληνορωσική συνεργασία στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ελληνορωσική συνεργασία στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

Δημοσίευση: 10:20 μ.μ. | 15/2/18

Ταξίδι Σκουρλέτη στη Μόσχα

Το αντικείμενο της επίσημης επίσκεψης του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη στη Μόσχα, από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού για την Πολιτική Άμυνα, τις Έκτακτες Ανάγκες και την Εξάλειψη των Συνεπειών των Φυσικών Καταστροφών της Ρωσικής
Ομοσπονδίας, Β. Α. Πουτσκόφ, ήταν η ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον κ. Πουτσκόφ, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει ανάλογη επίσκεψη στην Αθήνα, στις 22 Νοεμβρίου 2016, όταν υπεγράφη κείμενο «Διευθέτησης» στο οποίο αποτυπώθηκαν οι προθέσεις των δύο χωρών να ενδυναμώσουν, μέσω ενός Προγράμματος Κοινών Δράσεων, την υφιστάμενη συνεργασία τους στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν κείμενο αναφορικά με τους Όρους Λειτουργίας της Κοινής Επιτροπής Ελλάδος - Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Το κείμενο που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών, «Όροι Λειτουργίας της Κοινής Επιτροπής Ελλάδος - Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών», υλοποιεί το Άρθρο 5 της συμφωνίας Ελλάδος - Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, που υπεγράφη στις 21 Φεβρουαρίου 2000 και κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο με τον νόμο 2951/2001.

Τον κ. Σκουρλέτη συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών