Επιστολή Βενιζέλου σε Βούτση για τις παραλείψεις στη δικογραφία της Novartis | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Επιστολή Βενιζέλου σε Βούτση για τις παραλείψεις στη δικογραφία της Novartis

Δημοσίευση: 4:42 μ.μ. | 9/2/18

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως στη δικογραφία δεν συμπεριλαμβάνεται η εισαγγελική πράξη για τον χαρακτηρισμό των μαρτύρων ως προστατευομένων

Επιστολή για τις παραλείψεις στη δικογραφία της Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή απέστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μεταξύ άλλων αναφέρει πως στη δικογραφία δεν συμπεριλαμβάνεται η εισαγγελική πράξη για τον χαρακτηρισμό των μαρτύρων ως προστατευομένων αλλά και τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών προς τις τις αρχές των ΗΠΑ, επί των οποίων οι αμερικανικές αρχές απάντησαν και στο εγγραφό τους δεν περιλαμβανόταν το όνομά του αλλά αυτό περιεληφθη στον φάκελο.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Πρόεδρε,

στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αντίγραφο της οποίας μας χορηγήσατε δεν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα απολύτως κρίσιμα έγγραφα:

Πρώτον, η κατά το άρθρο 45 Β του ΚΠΔ πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος («προστατευομένων») ούτε η αναγκαία εγκριτική πράξη του Αντεισαγγελέα του ΑΠ που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς.

Δεύτερον, τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών που εστάλησαν απευθείας ή δια του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις αρχές των ΗΠΑ και επί των οποίων οι αμερικανικές αρχές απάντησαν με το από 23 Ιανουαρίου 2018 Case File NK-2057320 s. 152 έγγραφο τους. Παρότι στο έγγραφο των αμερικανικών αρχών δεν αναφέρεται το όνομα μου, αυτό περιελήφθη στον φάκελο.

Παρακαλώ να ζητήσετε τα παραπάνω έγγραφα ώστε να τεθούν στον φάκελο που θα αξιολογήσουν οι βουλευτές για τις επόμενες ενέργειες τους κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Τα έγγραφα αυτά είναι κρίσιμα στην παρούσα φάση, πριν την τυχόν εισαγωγή του θέματος στην Ολομέλεια. Η δε μη συμπερίληψη των εγγράφων αυτών στη δικογραφία θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Βενιζέλος»

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών