Γεννηματά για Ίμια: Έχουμε εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις, όχι στην πολιτική ηγεσία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Γεννηματά για Ίμια: Έχουμε εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις, όχι στην πολιτική ηγεσία

Δημοσίευση: 5:50 μ.μ. | 14/2/18

Να φέρει το θέμα στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς καλεί την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά σχετικά με το τελευταίο επεισόδιο στα Ίμια και κάνει λόγο για «αδράνεια» που «βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα»

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο που χειρίστηκε το επεισόδιο στα Ίμια και τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν που ακολούθησαν εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, καλώντας την κυβέρνηση να φέρει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Η Ελληνική κυριαρχία των Ιμίων έχει οριστικά καθοριστεί από το διεθνές δίκαιο, συνθήκες και συναφείς ρυθμίσεις. Δεν καθορίζεται από προκλητικές μονομερείς δηλώσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και σχολιάζει πως «γι’ αυτό αποτελεί μείζον λάθος που η κυβέρνηση δεν απήντησε αμέσως και κατηγορηματικά στην ιταμή τουρκική ανακοίνωση και υποβάθμισε το θέμα μιλώντας μόνο για γεωγραφία».

«Δυστυχώς η στάση αυτή έρχεται σε συνέχεια του φιάσκου της επίσκεψης Ερντογάν», παρατηρεί η κ. Γεννηματά και υπογραμμίζει ότι: «Η Κυβέρνηση οφείλει τώρα να κινητοποιηθεί ενεργά. Να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να φέρει το θέμα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Να ενημερώσει όλους τους άλλους διεθνείς οργανισμούς, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ  και κυβερνήσεις».

«Η αδράνεια βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα» συνεχίζει στη δήλωσή της και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Σε αντίθεση με τις επιπόλαιες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας».

«Θέλουμε ειρηνικές σχέσεις με τη γειτονική μας χώρα στο πλαίσιο και στη βάση των αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών» καταλήγει.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών