Η δικαστική «μάχη» Έλληνα και Τουρκάλας για την επιμέλεια του παιδιού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η δικαστική «μάχη» Έλληνα και Τουρκάλας για την επιμέλεια του παιδιού

Δημοσίευση: 7:43 μ.μ. | 26/2/18

Ο δικηγόρος της μητέρας καλωσόρισε την απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης

Ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε πως το 2,5 ετών παιδί ενός ζευγαριού Έλληνα και Τουρκάλας θα μείνει με τη μητέρα του, μετά από μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ των γονιών, μεταδίδει η Hurriyet.

Η απόφαση ήρθε αφότου ο Έλληνας πατέρας φέρεται να πήρε το παιδί από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα ένα τουρκικό δικαστήριο είχε αποφασίσει το παιδί να μείνει με τον πατέρα του αλλά στη συνέχεια μετά από έφεση που άσκησε η μητέρα το δικαστήριο άλλαξε την απόφασή του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πατέρας κατέθεσε αίτηση στη Θεσσαλονίκη για να πάρει την κηδεμονία του παιδιού. Ωστόσο το δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε πως το παιδί θα μείνει με τη μητέρα του στη βάση πως «θα είναι πιο σωστό και κατάλληλο για το μωρό να είναι με την μητέρα του για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να υπάρχει συναισθηματική σταθερότητα της μητέρας».

Σύμφωνα με την απόφαση το δικαστήριο πρότεινε το μωρό να μείνει με την μητέρα του μέχρι να γίνει 3 ετών. Στον πατέρα θα επιτραπεί να επικοινωνεί με την κόρη του μέσω τηλεφώνου και διαδικτυακών μέσων μια φορά την ημέρα. Ο δικηγόρος της μητέρας καλωσόρισε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών