Η Ελλάδα εξέδωσε στη Ρωσία το «δεξί χέρι» αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η Ελλάδα εξέδωσε στη Ρωσία το «δεξί χέρι» αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης

Δημοσίευση: 6:14 μ.μ. | 22/2/18

Ο Ντζιόγιεφ συντόνιζε τη δράση των διαφόρων πυρήνων της

Η Ελλάδα εξέδωσε στη Ρωσία τον Αρτούρ Ντζιόγιεφ, έναν από τους αρχηγούς μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Ο Ντζιόγιεφ, μεταδίδει το Ria Novosti, κρύβονταν από τις αρχές, διέφευγε της σύλληψης και χρησιμοποιούσε πλαστή άδεια οδήγησης. Το 2015 ενώ είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του, συνελήφθη στην Ελλάδα. Την Τετάρτη οι ελληνικές αρχές τον εξέδωσαν στη Ρωσία όπου και τέθηκε υπό κράτηση.

Επισημαίνεται ότι ήταν το «δεξί χέρι» του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Ασλάν Γκαγκίεφ που κατάγεται από τη Γεωργία, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στην εγκληματική οργάνωση ο Ντζιόγιεφ συντόνιζε τη δράση των διαφόρων πυρήνων της οργάνωσης και συμμετείχε στη διάπραξη δολοφονιών και άλλων σοβαρών και ιδιαίτερα εγκληματικών πράξεων.

Θύματα της εγκληματικής οργάνωσης έπεσαν 60 άνθρωποι: αστυνομικοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο δήμων και περιφερειών, επιχειρηματίες. Η εγκληματική οργάνωση δρούσε στην Μόσχα, στα περίχωρα της Μόσχας και στην Βόρεια Οσετία.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών