Η Moody's αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία και ψηφίζει 'καθαρή έξοδο' | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η Moody's αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία και ψηφίζει 'καθαρή έξοδο'

Δημοσίευση: 12:36 π.μ. | 22/2/18

Το outlook της ελληνικής οικονομίας παραμένει θετικό, σύμφωνα με το διεθνή οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, που αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες

Στην αναβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες από Caa2 σε Β3 προχώρησε η Μοοdy’s διατηρώντας παράλληλα την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σε  θετική και εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα έχει καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα.

Στα σχόλια με τα οποία συνοδεύει την αξιολόγηση της η Moody’s αιτιολογεί την αναβάθμισή της τονίζοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε ουσιώδεις δημοσιονομικές και θεσμικές αλλαγές μέσα στο τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής που θα είναι διατηρήσιμες και τα επόμενα χρόνια. Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με τον οίκο θα βοηθήσουν στην οριστική ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και τον τραπεζικό κλάδο.

Η Moody's πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ολοκληρώσει με επιτυχία και να επιστρέψει αυτόνομα στον δανεισμό από τις αγορές. Η καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα θα υποστηριχθεί από ένα σημαντικό απόθεμα ρευστότητας και μεσομακροπρόθεσμα με την ισχυρή δέσμευση της Ελλάδας και των εταίρων της για μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.

Ο κίνδυνος μιας νέας χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης τους του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές έχει μειωθεί σημαντικά. Παρότι η Ελλάδα είχε βρεθεί στην ίδια κατάσταση στα μέσα του 2014 αυτήν την φορά το επίπεδο κινδύνου είναι σημαντικά μικρότερος.

Τάσος Δασόπουλος

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών