Η ανακοίνωση της Παραολυμπιακής Επιτροπής για τον χαιρετισμό του παραολυμπιονίκη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η ανακοίνωση της Παραολυμπιακής Επιτροπής για τον χαιρετισμό του παραολυμπιονίκη

Δημοσίευση: 7:26 μ.μ. | 5/2/18

Δηλώνει «ενάντια σε κάθε ρατσιστική και φασιστική λογική και φιλοσοφία»

Ανακοίνωση εξέδωσε Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή «με αφορμή τη στάση του παραολυμπιονίκη Σίμου Παλτσανιτίδη στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία».

Ειδικότερα, η Επιτροπή, όπως αναφέρει, θα ήθελε να διευκρινίσει τα παρακάτω:

  1. Επίσημοι και αναγνωρισμένοι φορείς του Παραολυμπιονικού Κινήματος στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και οι αθλητικές ομοσπονδίες ΑμεΑ. Κατά συνέπεια ο κος Παλτσανιτίδης δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση το Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα.
  2. Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή εδώ και χρόνια δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για προσφυγικούς πληθυσμούς με προγράμματα που έχουν τύχει θετικών σχολίων και επιβράβευσης από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Ύπατη Αρμοστία και έχουν λάβει παγκόσμια αναγνώριση, αποφεύγοντας κάθε μορφής ακρότητες, στον αθλητισμό και όχι μόνον.
  3.  Ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή είναι ενάντια σε κάθε ρατσιστική και φασιστική λογική και φιλοσοφία.
  4. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και την συμπεριφορά του.

Ο Σίμος Παλτσανιτίδης έδωσε το πρωί της Δευτέρας διευκρινίσεις για τον ναζιστικό χαιρετισμό που κατηγορήθηκε πως έκανε στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», αρνήθηκε ότι έχει χαιρετίσει ναζιστικά. Όπως ο ίδιος επεσήμανε χαιρέτισε ναζιστικά, αλλά κρατούσε με το ένα του χέρι του αναπηρικό του αμαξίδιο και με το άλλο έκανε κίνηση να χαιρετίσει το πλήθος, όχι όμως ναζιστικά, προτού κάνει το σήμα της νίκης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών