Η χειροτεχνική κοινότητα Wowo’s επιστρέφει στην Αθήνα για την Καρδιά του Παιδιού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η χειροτεχνική κοινότητα Wowo’s επιστρέφει στην Αθήνα για την Καρδιά του Παιδιού

Δημοσίευση: 12:28 μ.μ. | 10/2/18

Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως κάθε χρόνο γεννιούνται 1.000 περίπου παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες

Η 14η Φεβρουαρίου δεν είναι μόνο ημέρα των ερωτευμένων αλλά και Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών (Congenital Heart Defects Awareness Day), δηλαδή ανωμαλίες διάπλασης της καρδιάς,
που φέρει μαζί του το άτομο από την ημέρα της γέννησής του. Με άλλα λόγια, οι πάσχοντες από συγγενείς καρδιοπάθειες γεννιούνται με κάποιο «κατασκευαστικό» πρόβλημα στην καρδιά. Η λέξη «συγγενής» σημαίνει «εκ γενετής». Ο όρος δεν πρέπει να συγχέεται με τη «συγγένεια» με την έννοια της κληρονομικότητας, με την οποία δεν έχει σχέση.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως κάθε χρόνο γεννιούνται 1.000 περίπου παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες. Σε αυτά και την υποστήριξή τους όπως και την υποστήριξη των γονέων τους είναι αφιερωμένο το έργο της οργάνωσης «Η καρδιά του Παιδιού».

Ενόψει λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών και προκειμένου να βοηθηθεί «Η καρδιά του Παιδιού» οργανώνεται το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από τις 11 π.μ ως τις 8 μμ, το δεύτερο WOWO’s BAZAAR στην αίθουσα «Επήρεια – Πολιτισμός», Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, Αθήνα.

Χειροτέχνες απ’ όλη τη Ελλάδα που συμμετέχουν στην κοινότητα WoWo’s διαθέτουν αφιλοκερδώς τα χειροτεχνήματά τους προκειμένου να υποστηριχτεί η Καρδιά του Παιδιού και ταυτόχρονα αναδεικνύουν το πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει η χειροτεχνία στην κοινωνία στο βαθμό που τύχει μιας δίκαιης αντιμετώπισης από την πλευρά του κράτους.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών