«Η μεγαλύτερη μετακόμιση βιβλίων στην ιστορία της Ελλάδας» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Η μεγαλύτερη μετακόμιση βιβλίων στην ιστορία της Ελλάδας»

Δημοσίευση: 3:43 μ.μ. | 21/2/18

Δημοσίευμα της «Figaro» για τη μεταφορά 700.000 τόμων από την Εθνική Βιβλιοθήκη

Εκτενές δημοσίευμά σχετικά με τη μεταφορά των βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, που περιλαμβάνουν περισσότερους από 700.000 τόμους, φιλοξενεί σήμερα η «Figaro». Τα βιβλία αυτά μεταφέρονται από
το νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, στους νέους χώρους που σχεδίασε ο Ιταλός αρχιτέκτονας, Ρέντσο Πιάνο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέναντι από τη θάλασσα. Πρόκειται για μια ιστορική μετακόμιση, «η αρχή μιας νέας εποχής», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης. Φίλιππος Τσιμπόγλου.

Περισσότερα από 550 άτομα εργάσθηκαν κατά τη διάρκεια δύο χρόνων για τη μεταφορά, καταγράφοντας, ψηφιοποιώντας και επαναταξινομώντας τους περισσότερους από 700.000 τόμους βιβλίων και χειρογράφων. Το ολοκαίνουργιο Κέντρο Πολιτισμού, Σταύρος Νιάρχος, απέναντι από τη θάλασσα, περιλαμβάνει επίσης τις νέες πολυτελείς αίθουσες της Εθνικής Όπερας. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για τη σύλληψη και κατασκευή του συμπλέγματος, που εγκαινιάσθηκε το 2016 και αμέσως έγινε αγαπημένος τόπος επίσκεψης για τους Αθηναίους.

Το κόστος κατασκευής 600 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ το ελληνικό κράτος παρείχε μια μικρή συνεισφορά για τα έξοδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης. «Η Εθνική Βιβλιοθήκη, που δέχεται 20.000 επισκέπτες ετησίως, αναμένει να δεκαπλασιασθούν στους νέους χώρους της έκτασης 22.000 τ.μ. με 400 επιπλέον θέσεις αναγνωστών», σημείωσε με ικανοποίηση η υπεύθυνη του αναγνωστηρίου, Βασιλική Τσιγκούνη.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών