Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σοκ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σοκ

Δημοσίευση: 9:54 μ.μ. | 6/2/18

Οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προσέλκυση επενδύσεων, τα φορολογικά, το επιχειρείν

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σοκ». Αυτή είναι η απάντηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ερώτημα για το αν η ΝΔ έχει πρόγραμμα στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων.

« Δεν θα περπατάμε όταν οι άλλοι τρέχουν» είπε χαρακτηριστικά. « Προτάσσουμε τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσα από την έκρηξη επενδύσεων για να επανέλθουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κάτι που αναλογεί σε επενδύσεις ύψους περίπου 100 δις ευρώ. Παράλληλα, προτάσσουμε την πολιτική σταθερότητα και το σταθερό φορολογικό πλαίσιο, το οποίο θα λειτουργήσει και ως επενδυτικό εργαλείο για να προσελκύσουμε επενδύσεις, αλλά και κεφάλαια από το εξωτερικό».

Να προσελκύσουμε κατοίκους από το εξωτερικό για να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στη χώρα και να δοθούν τα αντίστοιχα κίνητρα.

Πιστεύω, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, στις πραγματικές προοπτικές της χώρας και τα ανεκμετάλλευτα περιθώρια ανάπτυξης που διαθέτει. Να οικοδομήσουμε ένα νέο ελληνικό κράτος στα πρότυπα του 21 αιώνα.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση στο εφοπλιστικό ελληνικό κεφάλαιο να επενδύσει στην Ελλάδα με αίσθημα ασφαλείας και πατριωτισμού, στηρίζοντας παράλληλα την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Να δώσουμε κίνητρα να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

Σχολιάζοντας το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε μία τολμηρή ασφαλιστική πρόταση που θα παρουσιασθεί σύντομα . Το άθροισμα είπε, των φορολογικών υποχρεώσεων και των ασφαλιστικών εισφορών δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ασφυξίας στην οικονομία.

Σε περίπτωση εκλογικής νίκης της ΝΔ, τα πρώτα νομοσχέδια θα αφορούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το νομοσχέδιο γραφειοκρατικού αποκαθαρισμού. Ο κ Μητσοτάκης μίλησε για φορολογική συμμόρφωση και για νέα φορολογική πολιτική, αλλά εξήρε και τη συμβολή των εργαζομένων, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση αποτελεί κοινωνικό αποτύπωμα.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και προκειμένου για την επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων,δεν θα δεχθεί ατομικές ατζέντες, διαφοροποιήσεις και εσωτερικές συγκρούσεις.

Λίλυ Σπυροπούλου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών