Καΐσας: Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια της Novartis | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Καΐσας: Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια της Novartis

Δημοσίευση: 11:09 π.μ. | 28/2/18

Ερωτηθείς γιατί δεν έκανε επώνυμη καταγγελία, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων

«Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η Novartis αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης» αποκάλυψε σε χθεσινές δηλώσεις του ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης, Status Radio 94,2 ο κ. Καΐσας είπε ότι επανειλημμένα δέχθηκε στο ιατρείο του προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα της εταιρείας τους, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, αλλά ουδέποτε συμφώνησε και πολύ περισσότερο πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.

«Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη Novartis και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση» είπε.

Ερωτηθείς γιατί δεν έκανε επώνυμη καταγγελία εναντίον τους, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών