Καμμένος: Δε θα ζητήσω την παραπομπή Σαλμά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Καμμένος: Δε θα ζητήσω την παραπομπή Σαλμά

Δημοσίευση: 2:26 π.μ. | 22/2/18

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε συγκλονισμένος από την απολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού, εκτιμώντας ότι ο Σαμαράς τον αντικατέστησε από το Υγείας επειδή δεν έκανε το χατίρι των πολυεθνικών - Αποφάσισε ως εκ τούτου ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, έδωσε όμως το σήμα ο ίδιος για μη παραπομπή

Την απόφαση του να μην ψηφίσει για την παραπομπή του Μάριου Σαλμά στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ο κ.Καμμένος δήλωσε ότι συγκλονίστηκε με την κατάθεση Σαλμά, διότι όπως ερμήνευσε ουσιαστικά ο κ.Σαλμάς είπε ότι αντικαταστάθηκε από το Υγείας επειδή δεν έκανε τα χατίρια των πολυεθνικών. Αντικαταστάθηκε από τον πρωθυπουργό που κατηγορείται ότι ήταν σε συνεννόηση με τις εταιρείες αυτές, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ανακοίνωσε λοιπόν ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν ναι για τη σύσταση προανακριτικής για τους εννέα από τους δέκα φερόμενους ως εμπλεκόμενους, αλλά όσον αφορά στον κ.Σαλμά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, έδωσε όμως το σήμα ο ίδιος για μη παραπομπή. "Προσωπικά εγώ δε θα ζητήσω την παραπομπή του, για να διευκολύνω το έργο του ως μάτρυρας και να μπρέσουμε να διαλευκάνουμε την υπόθεση", δήλωσε.

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο. "Θυμάστε στα πρωτοσέλιδα της εποχής πως αδικείτο ο Άκης; Και έκλεισε η εξεταστική με τις υπογραφές Βενιζέλου και Λοβέρδου, λέγοντας ότι οι λογαριασμοί ήταν τηλεφωνικοί αριθμοί;" είπε και πρόσθεσε: "Ακούσαμε το Βενιζέλο που συμμετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη και καθόταν στα υπουργικά έδρανα μαζί με τον Πάγκαλο, ο οποίος έλεγε ότι τη σημαία έπρεπε να την πάρει ο αέρας στα Ίμια, να τολμά να μιλά για τα εθνικά και τα Ίμια." Ζήτησε μάλιστα: "Σε τέτοιες συζητήσεις ας αφήσουμε έξω τα εθνικά θέματα".

Βίκυ Σαμαρά

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών