Κούλογλου: Να γνωστοποιήσει ο Ντράγκι τις προθέσεις του για τον Στουρνάρα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κούλογλου: Να γνωστοποιήσει ο Ντράγκι τις προθέσεις του για τον Στουρνάρα

Δημοσίευση: 11:11 π.μ. | 9/2/18

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ερώτηση στον επικεφαλής της ΕΚΤ για την εμπλοκή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στην υπόθεση Novartis - "Το ΕΛΚ εμποδίζει τις προσπάθειες που γίνονται στο ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να αποκαλύπτονται σκάνδαλα" κατήγγειλε

Ερώτηση στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι αναφορικά με τις προθέσεις του για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα μετά τις καταθέσεις προστατευμένων μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση της Novartis, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Κούλογλου είπε ότι σαφώς και υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά πάνω από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, δεν πρέπει να υπάρχει κανένα σύννεφο γιατί οι τοποθετήσεις του, επηρεάζουν τις αγορές

Σημείωσε ότι ο κ. Στουρνάρας είναι στα έγγραφα του FBI και ζήτησε από τον κ. Ντράγκι να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του.

Ο ευρωβουλευτής έκανε ερώτηση και προς την Κομισιόν, ζητώντας μάθει εάν από το σκάνδαλο της Novartis, εκτός από τους Έλληνες φορολογούμενους, ζημιώθηκαν κι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες.

Υπογράμμισε ότι οι μαρτυρίες στις ΗΠΑ είναι διαπιστωμένες, ενώ αναφερόμενος στις στους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε ότι το ΕΛΚ, όπου ανήκει και η ΝΔ δεν τους θέλει και εμποδίζει τις προσπάθειες που γίνονται στο ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να αποκαλύπτονται σκάνδαλα.

Επίσης, ο κ. Κούλογλου, αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και αναρωτήθηκε εάν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα εκδώσει κάποια ανακοίνωση.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών