Ξανά στο μικροσκόπιο το άγνωστο DNA… που βρέθηκε στα νύχια της Δώρας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ξανά στο μικροσκόπιο το άγνωστο DNA… που βρέθηκε στα νύχια της Δώρας

Δημοσίευση: 2:30 μ.μ. | 13/2/18

Μετά την αποκάλυψη πως στα νύχια της Δώρας βρέθηκε ισχυρό μείγμα γενετικού υλικού άγνωστου μέχρι τώρα άνδρα, ο φάκελος της υπόθεσης που θα έκλεινε, παραμένει ανοιχτός και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές

Ο ανακριτής διόρισε τον γενετιστή και μοριακό βιολόγο Γιώργο Φιτσιάλο ως τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας του θύματος. Καλείται να αναλύσει το ορφανό δείγμα DNA στα νύχια της άτυχης εφοριακού και όχι μόνο, που εντόπισε η τεχνική πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας και πρώτο το «Τούνελ» έφερε στη δημοσιότητα.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή το βράδυ της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, ο κ. Φιτσιάλος ανέφερε:

«Έχουμε ζητήσει τα πρωτογενή εργαστηριακά αποτελέσματα για να κάνουμε τη δική μας επεξεργασία. Στην προκειμένη περίπτωση στα νύχια του θύματος έχει καταγραφεί ένα δεύτερο γενετικό υλικό αγνώστου ανδρός. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σ’ ένα τέτοιο έγκλημα, που δεν πρέπει να πάει χαμένο. Θα προχωρήσουμε σε εξειδικευμένες αναλύσεις για να «διαβάσουμε» το γενετικό υλικό και να φωτίσουμε την υπόθεση. Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να υπάρχει και υλικό τρίτου ατόμου», τόνισε.


Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη ποια είναι η γνώμη του για το γεγονός ότι μετά από αίτημα του πατέρα του θύματος, η πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατέθεσε στον ανακριτή πως το DNA στα νύχια της Δώρας δεν είναι αξιοποιήσιμο, απάντησε:

«Γι αυτό υπάρχει και δεύτερος πραγματογνώμονας που διορίζεται ως τεχνικός σύμβουλος. Ζητάμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία προς όφελος της υπόθεσης», είπε χαρακτηριστικά.

Το πόρισμα του αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το «Τούνελ» η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Γιάννα Παναγοπούλου είπε:

«Η οικογένεια θέλει να περάσουν από κόσκινο τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει κανένα ερωτηματικό αναπάντητο. Κάνει ενέργειες, υποβάλλει αιτήματα κι ευτυχώς ένας καλός ανακριτής ψάχνει με σπουδή την υπόθεση. Η μητέρα και τα αδέλφια της Δώρας έχουν την ομολογία του δράστη, αλλά παρακολουθούν τις εξελίξεις με σεβασμό στην ανακριτική διαδικασία».

Ανέφερε ακόμα πως το αίτημα της οικογένειας για αναπαράσταση του εγκλήματος παραμένει σε εκκρεμότητα.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών