Λάππας: Εγκληματική η δημοσιοποίηση των στοιχείων της φερόμενης μάρτυρος για τη Novartis | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Λάππας: Εγκληματική η δημοσιοποίηση των στοιχείων της φερόμενης μάρτυρος για τη Novartis

Δημοσίευση: 3:45 μ.μ. | 10/2/18

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία τόνισε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται με βεβαιότητα στην Προανακριτική πως υπάρχει σκάνδαλο στην περίπτωση της Novartis και πως στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται πρώην υπουργός Υγείας που φέρεται να έχει δωροδοκηθεί εκτός της δραστηριότητάς του ως υπουργός

«Μένω άναυδος, καταρχήν μιλώντας ως νομικός» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην υγεία, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, σχετικά με τη διαρροή στοιχείων συνεργάτιδας του Κ. Φρουζή που φέρεται ως μια απ' τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis.

«Εάν η συγκεκριμένη είναι μάρτυρας αυτό είναι εγκληματικό» σημείωσε και τόνισε ακόμη πως «η πολιτεία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη γι' αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. προαστατευόμενους μάρτυρες)».

Αναφερόμενος στο αίτημα για σύσταση Προανακριτικής επιτροπής που πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λάππας επισήμανε πως «προσερχόμαστε με τη βεβαιότητα ότι σκάνδαλο υπάρχει» και ότι «το θέμα είναι πόσο και ποιοι είναι ένοχοι».

«Είναι υποκριτικό και άστοχο να λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο», συνέχισε και ανέφερε ότι «η δικογραφία είναι πλούσια, αφορά μόνο τα πολιτικά πρόσωπα».

«Πάμε για τη σύσταση προανακριτικής προκειμένου να διερευνηθεί τι έχει προκύψει απ' την δικογραφία, ποια αδικήματα έχουν παραγραφεί και ποια πρέπει να πάνε στη φυσική δικαιοσύνη.

Αν υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα φεύγει αμέσως για φυσικό δικαστή» είπε ακόμη ο κ. Λάππας.

Ο ίδιος πάντως διευκρίνισε ότι «το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί», ενώ για το αδίκημα της δωροδοκίας σχολίασε πως «είναι πολύ λεπτό ζήτημα». «Αν το δώρο το πήρε κάποιος στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων του είναι αδίκημα που έχει παραγραφεί, αν έχει δωροδοκηθεί εκτός της δραστηριότητας του ως υπουργού πάει στο φυσικό δικαστή. Έχουμε τέτοια περίπτωση στη δικογραφία και μιλάω για πρώην υπουργό Υγείας».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αν κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν φωνές που έλεγαν «πού πάμε να μπλέξουμε», ο βουλευτής τόνισε ότι: «Είμαστε ομόφωνοι όλοι πίσω από μια εισαγγελική παραγγελία. Εμείς είμαστε να πάνε όλα στο φως σύμφωνα με τον νόμο και τη δικαιοσύνη».

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών