Μίχαλος για Novartis: Να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποδοθούν ευθύνες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μίχαλος για Novartis: Να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποδοθούν ευθύνες

Δημοσίευση: 7:11 μ.μ. | 9/2/18

«Η ουσία είναι πόσο γρήγορα μπορεί να λήξει η κατάσταση»

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος ζήτησε να γίνουν γρήγορες διαδικασίες για να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει τιμωρία για την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα αν υπήρχε ή δεν υπήρχε σκάνδαλο. «Είναι ένα εισαγόμενο σκάνδαλο διότι η έρευνα ξεκίνησε από την Αμερική, αλλά η ουσία είναι πόσο γρήγορα μπορεί να λήξει η κατάσταση, διότι μπορεί να αφορά και τη σπίλωση πολιτικών ονομάτων, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει τι έγινε και βεβαίως να επιβληθούν οι τιμωρίες που πρέπει» όπως είπε.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες ασχολούμαστε με νομικές λεπτομέρειες και με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, αλλά η ουσία είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποδοθούν ευθύνες το ταχύτερο.

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε:

«Έχουμε ακούσει για πολλά σκάνδαλα τα τελευταία 40 χρόνια κι έχουμε δει το μεγάλο σκάνδαλο της SIEMENS να σέρνεται εδώ και 20 χρόνια. Έχουμε δει να τιμωρηθεί ένας γι΄ αυτό το σκάνδαλο; Όχι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μόνο έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ να περνάει την πόρτα του Κορυδαλλού. Εδώ όμως μας διαφεύγει η ουσία, ότι εν μέσω της χειρότερης και βαθύτατης κρίσης που έχει βιώσει ο τόπος, δηλαδή από το 2010 έως το 2014, το πάρτι για κάποιους συνεχιζόταν. Δεν μπορεί να έχουν μειωθεί συντάξεις και μισθοί, δεν μπορεί να αυξάνεται ο δείκτης ανεργίας, να είμαστε κάτω από μνημονιακή επιτροπεία και να υπήρχε ένα τέτοιο σκάνδαλο. Διότι από τα στοιχειά φαίνεται ότι φτάσαμε μέχρι το 2014 και υπήρχε ακόμη και τότε ένα τέτοιου μεγέθους σκάνδαλο».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να επιταχυνθεί η διαδικασία, εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες να αποδοθούν και να υπάρξει τιμωρία σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών