Μοσκοβισί: Όταν μιλάμε για καθαρή έξοδο μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μοσκοβισί: Όταν μιλάμε για καθαρή έξοδο μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος

Δημοσίευση: 5:03 μ.μ. | 8/2/18

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά την αποχώρησή του, ο κ. Μοσκοβισί ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση και να προετοιμαστεί για την τέταρτη, ώστε να βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

«Μετά το πρόγραμμα όλα θα πρέπει να βασιστούν σε μια στρατηγική της ελληνικής πλευράς», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει μια κανονική χώρα, με μια στρατηγική ανάπτυξης».

«Μπορεί να κανονιστεί μια εποπτεία μετά το πρόγραμμα, όταν η Ελλάδα θα είναι μια χώρα που πια θα έχει ξεπεράσει τα προβλήματα. Κι άλλες χώρες έχουν τέτοια προγράμματα. Δεν θέλω κανένα επιπρόσθετο πρόγραμμα», είπε ο κ. Μοσκοβισί.


Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι «όταν μιλάμε για καθαρή έξοδο μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».

Επίσης, ο Ευρωπαίος επίτροπος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει να βγάλει εις πέρας.


Νωρίτερα ο κ. Μοσκοβισί είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη τερματισμού της αδιέξοδης πολιτικής λιτότητας και την προώθηση πολιτικών ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα πραγματοποιείται σε μια στιγμή, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη. «Είναι μια στιγμή εμπιστοσύνης και ελπίδας. Ελπίδας και εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.


πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών