ΝΔ: Για εξηγήσεις καλείται ο Σαλμάς | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

ΝΔ: Για εξηγήσεις καλείται ο Σαλμάς

Δημοσίευση: 4:38 μ.μ. | 28/2/18

Το Μοσχάτο κάλεσε τον πρώην υπουργό Υγείας και φερόμενο ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis να δώσει πολιτικές εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη γαλάζια πρόταση για προανακριτική για Κουρουμπλή - Ξανθό - Πολάκη

Πολιτικές εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε την πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με την οποία ζητείται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, καλείται να δώσει στο Μοσχάτο ο πρώην υπουργός Υγείας και εκ των φερομένων ως εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Novartis, Μάριος Σαλμάς.

Την γαλάζια πρόταση την υπογράφουν οι 74 βουλευτές της ΝΔ (απουσιάζει της κας Μάρκου που επισήμως σήμερα εντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις για την προσχώρησή της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Η ΝΔ ζητά τον έλεγχο των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην και νυν ηγεσία του υπουργείου υγείας) και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το αδίκημα της απιστίας με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρκάκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύσκολες εδώ καιρό σχέσεις μεταξύ ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του Μάριου Σαλμά λόγω Novartis είχαν καταγραφεί και στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να απουσιάζει από την ομιλία του κ. Σαλμά κατά την προηγούμενη συζήτηση στη βουλή όπου εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για προανακριτική επιτροπή ενώ η ευνοϊκή στάση Καμμένου και οι θετικές αναφορές Κουρουμπλή στον κ. Σαλμά είχαν μπει στο μικροσκόπιο της ΝΔ.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών