ΝΔ: Ναι στην προανακριτική για Νovartis | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

ΝΔ: Ναι στην προανακριτική για Νovartis

Δημοσίευση: 5:55 μ.μ. | 9/2/18

Ανεξάρτητα από τη σκευωρία της κυβέρνησης λέει η Μαρία Σπυράκη τονίζοντας ότι οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες στην επιτροπή της βουλής

Υπέρ της προανακριτικής επιτροπής τάσσεται η ΝΔ ψηφίζοντας «ναι» στη συγκρότησή της έκανε γνωστό με δήλωσή της η Μαρία Σπυράκη μετά και τα όσα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πάντως η Μαρία Σπυράκη ξεκαθάρισε ότι το «ναι» δεν σημαίνει καμία αποδοχή του «κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της». Από εκεί και πέρα επέμεινε ότι η ΝΔ θα επιμείνει «οι μάρτυρες να έρθουν χωρίς κουκούλες» σημειώνοντας ότι είναι «νομικά διάτρητο» το καθεστώς προστασίας τους.

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη:

«Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή "όλα στο φως". Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της. Όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας.

Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή».

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών