Νέα λίστα γιατρών που φέρονται να δωροδοκήθηκαν από τη Novartis | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Νέα λίστα γιατρών που φέρονται να δωροδοκήθηκαν από τη Novartis

Δημοσίευση: 6:17 μ.μ. | 22/2/18

Δωροδοκίες ακόμη και μετά τον Αύγουστο του 2016 και ενώ είχε ξεκινήσει η έρευνα του FBI

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται νέα λίστα που αριθμεί περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου αλλά και ιδιώτες οι οποίοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν από τα «μαύρα ταμεία» της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στα γραφεία της εταιρείας προκύπτουν δωροδοκίες γιατρών ή άλλων προσώπων ακόμη και μετά τον Αύγουστο του 2016 και ενώ είχε, ήδη, ξεκινήσει η σχετική έρευνα του FBI. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να έβαλαν στην τσέπη τους από 1.000-5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017.

Η πληθώρα των στοιχείων που έχουν στη διάθεση τους οι αρμόδιες αρχές, όπως όλα δείχνουν, διευρύνουν ακόμη περισσότερο τον κύκλο των προσώπων τα οποία φέρονται να δωροδοκήθηκαν από τη Novartis με στόχο την κυριαρχία της στην ελληνική αγορά.

Άλλωστε, η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4.000 γιατρούς που εντοπίστηκαν να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα αλλά και για το ενδεχόμενο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα άνοιξε νέος κύκλος εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων με έναν μάλιστα εξ αυτών να φέρεται ότι προσκόμισε καινούργια στοιχεία για την υπόθεση.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών