Ντράγκι: Μη ρυθμισμένα στοιχεία ενεργητικού με μεγάλο ρίσκο τα bitcoin | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ντράγκι: Μη ρυθμισμένα στοιχεία ενεργητικού με μεγάλο ρίσκο τα bitcoin

Δημοσίευση: 9:34 μ.μ. | 5/2/18

Την αρνητική άποψη της ΕΚΤ για τα bitcoin επανέλαβε ο επικεφαλής της, σημειώνοντας πως η τεχνολογία δεν είναι ακόμη ώριμη τόσο, ώστε να τύχουν σωστής εξέτασης τα κρυπτονομίσματα

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι ρυθμισμένα και πρέπει να θεωρούνται στοιχεία ενεργητικού με πολύ υψηλό ρίσκο», δήλωσε για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης επισήμανε πως οι τράπεζες πρέπει να υπολογίζουν αναλόγως το ρίσκο που ενέχουν ψηφιακά νομίσματα που μπορεί να βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια τους.

Παρόλο που δεν είναι αρμόδια για τη ρύθμιση των ψηφιακών νομισμάτων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει επανειλημμένως εκφράσει αρνητική άποψη γι’ αυτά. Ακόμη και ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι είχε δηλώσει ότι «με οτιδήποτε καινούριο, ο κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες και επίσης μεγάλη αβεβαιότητα. Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε πως ιδιαίτερα όσον αφορά στα bitcoin και στα κρυπτονομίσματα, δεν θεωρούμε πως η τεχνολογία είναι ώριμη για να τα εξετάσουμε», είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ο Ντράγκι.

«Ένα από τα μαθήματα της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι πως, την χρηματοοικονομική καινοτομία, σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για χρηματοοικονομική και τεχνολογική καινοτομία (…) θα πρέπει να την ενστερνιζόμαστε με πολλή προσοχή στους πιθανούς κινδύνους της», υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία ο Ευρωπαίος τραπεζίτης.

Μαρία Ψαρά

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών