Ο Πειραιάς επισκευάζει και ανακαινίζει σχολεία του | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ο Πειραιάς επισκευάζει και ανακαινίζει σχολεία του

Δημοσίευση: 10:28 μ.μ. | 5/2/18

«Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια επιμονή σε αυτή την κατεύθυνση»

Σε εκτεταμένες εργασίες επισκευών και ανακαίνισης στα σχολικά κτίρια της περιοχής, προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο δήμος Πειραιά για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για έργα που εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων του δήμου Πειραιά, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το τμήμα σχολικών κτιρίων της διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού του δήμου Πειραιά, υλοποίησε παρεμβάσεις στο 54ο Δημοτικό σχολείο, στο 1ο Ειδικό σχολείο Καμινίων, στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο (Συγκρότημα Τζαβέλλα), στο 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Φαλήρου, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καμινίων, στο 50ο Δημοτικό σχολείο Πηγάδας, στο 18ο Δημοτικό σχολείο και στο 33ο Νηπιαγωγείο (πλ. Πηγάδας).

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκτεταμένες εργασίες στους εσωτερικούς, εξωτερικούς και αύλειους χώρους των σχολείων, όπως: επισκευές στεγάστρων, αισθητικές παρεμβάσεις, περιφράξεις γηπέδων κ.α. Στο 50ο Δημοτικό σχολείο Πηγάδας, κατασκευάστηκε ράμπα για άτομα με αναπηρία στην κύρια είσοδο.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση, τόνισε πως η φοίτηση των μαθητών της πόλης σε ασφαλή, λειτουργικά και καλαίσθητα σχολεία αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως τα σχολικά κτίρια είναι παλιά και με μεγάλα προβλήματα, τονίζοντας πως καταβάλλονται προσπάθειες για την αναβάθμιση τους, παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους. Ανέφερε ακόμη ότι η ανακαίνιση των σχολικών κτιρίων αποτελεί χρόνιο και δίκαιο αίτημα των υπευθύνων των σχολείων, υπογραμμίζοντας: «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια επιμονή σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να προσφέρουμε καλύτερα σχολεία στα παιδιά μας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. Κυριάκος Σιγαλάκος, τόνισε πως οι εργασίες στα σχολικά κτίρια αποτελούσαν επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σημείωσε μάλιστα πως οι αρμόδιες υπηρεσίες κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. «Για εμάς οι ανάγκες και τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας αποτελούν προτεραιότητα» επεσήμανε ο κ. Σιγαλάκος.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών