«Οι μη φαρμακοποιοί επενδυτές, θα χάσουν τα χρήματά τους αν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Οι μη φαρμακοποιοί επενδυτές, θα χάσουν τα χρήματά τους αν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου»

Δημοσίευση: 12:36 π.μ. | 23/2/18

Προειδοποιήσεις από τον πρόεδρο του ΠΦΣ, παρά την γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας

«Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό και
νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού - Ίδρυση φαρμακείου». Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το ενωσιακό κεκτημένο».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όσον αφορά δε, την γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώνει πως «πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, αίτηση ακυρώσεως και αναστολής, όπου «θα κριθεί πια στην ολομέλεια του ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του προεδρικού διατάγματος, και η μη συμβατότητά του με το ενωσιακό κεκτημένο».

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές από όλους, και ιδίως από τους διαφόρους επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες", σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ. Ο πρόεδρος δε, του συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, προειδοποιεί τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών