Οι πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας

Δημοσίευση: 6:19 μ.μ. | 10/2/18

«Δεν επιθυμούμε να υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν», τονίζει ο δήμαρχος του Αμβούργου, αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel

Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι και οι Σοσιαλδημοκράτες θα εφαρμόσουν την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, η οποία αποτελούσε κεντρική προτεραιότητα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε ο απερχόμενος Πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς όταν, τις προηγούμενες ημέρες, μιλούσε για απομάκρυνση από την πολιτική της επιταγής λιτότητας στην Ευρώπη, ο κ. Σολτς επισημαίνει ότι δεν επιθυμούμε να υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθούν, ενώ εκτιμά ότι σε αυτό το θέμα κατά το παρελθόν σίγουρα έγιναν σφάλματα.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την απώλεια πόρων για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο Όλαφ Σολτς διευκρινίζει ότι αυτό το έλλειμμα δεν θα καλυφθεί μόνο από την Γερμανία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών