Οι συναντήσεις του Μητσοτάκη στο 'Νταβός της γεωπολιτικής' | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Οι συναντήσεις του Μητσοτάκη στο 'Νταβός της γεωπολιτικής'

Δημοσίευση: 9:24 μ.μ. | 16/2/18

Με στελέχη των Χριστιανοκοινωνιστών της Γερμανίας, τον πρόεδρο των Γερμανών Βιομηχάνων και τον κατά πολλούς διάδοχο του Γιούνκερ στην Κομισιόν είχε συναντήσεις στο Μόναχο ο πρόεδρος της ΝΔ

Γερμανικό άρωμα είχαν οι πρώτες συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιθώριο της 54ης Διεθνούς διάσκεψης για την ασφάλεια (Munich Security Conference)  που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Μόναχο και θεωρείται το «Νταβός της γεωπολιτικής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ  συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας Markus Söder. O κ. Söder πρόκειται να ηγηθεί των Χριστιανοκοινωνιστών του CSU που είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Βαυαρία και βασικός πυλώνας του κεντροδεξιού σχήματος του οποίου ηγείται η Άγκελα Μέρκελ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, Alexander Dobrindt.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχάνων Γερμανίας (BDI), Dieter Kempf. H BDI είναι ένας εκ των σημαντικότερων θεσμικών εταίρων της γερμανικής κυβέρνησης και η άποψη της λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στη χάραξη της γερμανικής οικονομικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κλείνει τις επαφές του σήμερα με τον Michel Barnier, επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για το Brexit. Ο κ. Barnier έχει μακρά θητεία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ως επίτροπος και θεωρείται σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας από τους υποψήφιους διαδόχους του Jean Claude Juncker την επόμενη πενταετία. Η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ συνεπάγεται μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού η οποία ενδέχεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και σε κονδύλια που προορίζονται για την Ελλάδα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν το Ηνωμένο Βασίλειο και την κατοχύρωση αυτών και μετά το BREXIT.

Στο forum του Μονάχου συμμετέχουν πάνω από 450 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων, ηγέτες κρατών, υπουργοί, ακαδημαϊκοί και στελέχη διεθνών οργανισμών, και η θεματολογία του επικεντρώνεται στις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια. Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο βρίσκεται και ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών