Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Εσπειραν εθνικές υπερβολές και θερίζουν θύελλες (βιντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Εσπειραν εθνικές υπερβολές και θερίζουν θύελλες (βιντεο)

Δημοσίευση: 1:15 μ.μ. | 15/2/18

"Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση", είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική του ομάδα του κόμματός του -Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χεισιμούς της στα εθνικά θέμα- 'Ναι" από τη ΝΔ στην πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη Novartis

Με επίκεντρο το Σκοπιανό και τα γεγονότα στα Ίμια απευθύνεται αυτή την ώρα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του σε υψηλούς τόνους εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Άμυνας, λέγοντας ότι όσοι έσπειραν εθνικές υπερβολές, θερίζουν θύελλες, προσθέτοντας ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με στολές παραλλαγής, αφού δεν είναι Απόκριες όλο το χρόνο.

'Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι ελληνικά και τα εθνικά μας δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Ο κ.Μητσοτάκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν επεδίωξε εθνική γραμμή και συνεννόηση και μεταξύ άλλων, είπε:. 'Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ήταν εξαρχής προβληματική. πήγαν να δώσουν τα πάντα παίρνοντας πίσω δύο συμβολικές κινήσεις, την αλλαγή του ονόματος ενός δρόμου και ενός αεροδρομίου". "Ο κ.Τσίπρας πόνταρε για άλλη μια φορά στο παιχνίδι του διχασμού. Επιχείρησε να διχάσει την αντιπολίτευση. μας βρήκε όμως ενωμένους, γιατί εμείς στα εθνικά θέματα δεν παίζουμε. Ο κ.τσίπρας επιχείρησε συνειδητά να διχάσει τους πολίτες. Αποκάλεσε ακροδεξιούς αυτούς που μετείχαν στα συλλαλητήρια. (...) Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες της αγανάκτησης για να ρίξουν την προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοιες ευαισθησίες. (...) Ενας πρωθυπουργός που υποτιμά τους πολίτες είναι ανίκανος για τη θέση του. Οταν μιλά για πατριωρισμό υποτιμά και τη νοημοσύνη μας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πατριωτικό στα 100 δισ. που χρέωσε τη χώρα και θα τα πληρώνουμε για εκατό χρόνια".

-Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Μητσοτάκης έκανε αναφορά στο σκάνδαλο Novartis λέγοντας ότι ο κ.Τσίπρας πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού ενός προβληματικού συστήματος (σ.σ. της φαρμακευτικής δαπάνης). Η θέση του ΝΔ είναι όλα στο φως. Να ζητήσουμε από την εταιρεία τη ζημιά που προκάλεσε στον εθνικό προϋπολογισμό. Αυτό θα έπρεπε να ήταν το μέλημα της κυβέρνησης που κατασκευάζει άθλια σκευωρία με στόχο να προστατεύσει τους δικούς της και να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση της Εξεταστικής επιτροπής.πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών