Όταν η ΝΔ αποδεχόταν την ονομασία «Νέα Μακεδονία» (βίντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Όταν η ΝΔ αποδεχόταν την ονομασία «Νέα Μακεδονία» (βίντεο)

Δημοσίευση: 8:37 μ.μ. | 1/2/18

Δείτε το βίντεο

Στο δελτίο ειδήσεων του Alter, με τον Νίκο Χατζηνικολάου στις 21.4.2008, μετά δηλαδή τη σύνοδο του Βουκουρεστίου (2-4.4), η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την ονομασία «Νέα Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ και θεωρούσε μάλιστα ότι πρόκειται (και) για «γεωγραφικό» προσδιορισμό.

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

Το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πως η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο «Νέα Μακεδονία».

Προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο Μακεδονία και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη «σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

Στις 9 Ιανουαρίου ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία.

Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση.

Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών