Παπανάτσιου: Επιδιώκουμε και επιμένουμε στην έξοδο από τα μνημόνια | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παπανάτσιου: Επιδιώκουμε και επιμένουμε στην έξοδο από τα μνημόνια

Δημοσίευση: 1:43 μ.μ. | 3/2/18

H υφυπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», θεωρεί εφικτό το σενάριο της «καθαρής» εξόδου από τα μνημόνια, ώστε η χώρα να απαλλαγεί από το κόστος των δεσμεύσεων που προϋποθέτει η λήψη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής

Το ΔΝΤ από την πλευρά του θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα, δηλώνει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Από τη δική μας πλευρά ο προϋπολογισμός έχει γίνει με ακρίβεια και η εκτέλεσή του θα αποδείξει, όπως και οι προηγούμενοι τρεις προϋπολογισμοί, τον Μάιο ότι δεν χρειάζεται καμία επίσπευση των μέτρων, ανεξάρτητα από την απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο μεγάλο θέμα της εξίσωσης των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες η κ. Παπανάτσιου αναγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν, πλην όμως διαμηνύει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι αναπροσαρμογή αντικειμενικών τιμών με πολιτική απόφαση, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, δεν πρόκειται να υπάρξει.

Στην ίδια συνέντευξη η υφυπουργός δίνει απαντήσεις σχετικά με την κατανομή της «πίτας» των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ, την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς κ.ά.

• Το σενάριο της καθαρής εξόδου είναι εφικτό ή απαιτείται ένα νέο πρόγραμμα-γέφυρα για μια εγγυημένη έξοδο στις αγορές;

Επιδιώκουμε και επιμένουμε στην έξοδο από τα μνημόνια χωρίς προληπτική γραμμή γιατί η προληπτική γραμμή έχει κόστος, το κόστος των δεσμεύσεων. Σχηματίζουμε επαρκή ταμειακά διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών