Παπαθεοδώρου: Έργο της κυβέρνησης Καραμανλή η διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παπαθεοδώρου: Έργο της κυβέρνησης Καραμανλή η διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης

Δημοσίευση: 12:22 μ.μ. | 12/2/18

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για το θέμα της Novartis

“Δεν καταλαβαίνω γιατί θα μιλήσουμε για το φάρμακο, για τη Novartis και δεν θα μιλήσουμε για τον κ. Κουρουμπλή, τη στιγμή που ο κ. Λοβέρδος και η κ. Χριστοφιλοπούλου έχουν καταθέσει μηνυτήριες αναφορές για την περίοδο του 2015,
περίοδο κατά την οποία έχουμε απώλειες 150 εκατομμυρίων διότι ο κ. Κουρουμπλής δεν προέβη στην ανατιμολόγηση των φαρμάκων ως όφειλε να κάνει ως υπουργός Υγείας” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7,  ο βουλευτής ΔΗΣΥ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Πρόσθεσε ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για την υπόθεση Novartis, “η σκευωρία είναι βέβαιη”.

Σημείωσε, ωστόσο, πως “είναι γνωστό ότι από το 2004 έως το 2009 η φαρμακευτική δαπάνη, από τα 2 δις πήγε στα 5,9. Αυτό είναι έργο της κυβέρνησης ΝΔ, έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι ότι έπεσε την πρώτη φάση 30%. Έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ήταν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ψήφισε. (...) Όλα αυτά θα τα δούμε γιατί πώς είναι δυνατόν να υπερτριπλασιάζεται σε τέσσερα-πέντε χρόνια η φαρμακευτική δαπάνη, ποιος είχε όφελος από αυτό και γιατί κάποιοι έλεγαν ότι δεν ήθελαν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση".

Παράλληλα, όσον αφορά στη στάση της κ. Τουλουπάκη, η οποία είναι εισαγγελέας διαφθοράς, και το αν εκείνη κατασκεύασε τη “σκευωρία”, ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι εκείνη προέβη σε οικονομικές ενέργειες οι οποίες αμφισβητούνται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ. “Αν την έφτιαξε τη σκευωρία η κ. Τουλουπάκη, και το κατά πόσο ακολούθησε τις εντολές του κ. Παπαγγελόπουλου, θα τα δούμε όλα” είπε χαρακτηριστικά.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών