Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο δήμο Βιάννου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο δήμο Βιάννου

Δημοσίευση: 6:01 μ.μ. | 20/2/18

Υπάρχουν 380 πληγέντες από τους ανέμους που έφτασαν το επίπεδο μικρού τυφώνα

Οι άνεμοι που έφτασαν στα τέλη Ιανουαρίου το επίπεδο μικρού τυφώνα και έπληξαν τον δήμου Βιάννου στην Κρήτη, είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές και 380 συνάνθρωποί μας
να υποστούν ζημιές στην περιουσία τους. Η ένταση των ανέμων έφτασε το επίπεδο μικρού τυφώνα. Ο δήμος Βιάννου ζήτησε και πέτυχε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ο δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης, μιλώντας στο newsbeast.gr, είπε χαρακτηριστικά: «Μας δόθηκε από όσα γνωρίζω, απλά περιμένουμε το επίσημο έγγραφο από τον γγ Πολιτικής Προστασίας.

Είχαμε σημαντικές ζημιές από τις ανεμοθύελλες που έπληξαν την περιοχή μας στα τέλη Γενάρη. Είμαστε σε μια φάση καταγραφής των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων. Αυτή την στιγμή γίνεται η εξατομίκευση των ζημιών. Οι άνεμοι για ένα τετραήμερο έπλητταν την περιοχή μας με ταχύτητες 190-200 χιλιομέτρων. Έφτασαν δηλαδή το επίπεδο μικρού "τυφώνα". Είχαμε πολλές ζημιές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια, δρόμους κλπ. Ζητάμε να ενταχθούμε στα προβλεπόμενα από τον νόμο, όπως φορολογικές ρυθμίσεις. Έχουν καταγραφεί στην περιοχή μας 380 πληγέντες. Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο».

Την παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε ζητήσει ο δήμαρχος από την Περιφέρεια Κρήτης. Ο δήμαρχος της Βιάννου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τον δήμαρχο Ανωγείων Μανώλη Καλλέργη στα γραφεία της Περιφέρειας όπου έθιξαν θέματα υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν τους ορεινούς δήμους Ανωγείων και Βιάννου καθώς και του προβλήματος της λειψυδρίας

Μάλιστα, ο δήμαρχος Βιάννου αφού αναφέρθηκε στα θέματα των καταστροφών ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στις υποδομές του δήμου Βιάννου αλλά και για την θετική του εισήγηση στον γ.γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας-ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- να δοθεί παράταση μέχρι τέλη Ιουνίου στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών. Ο αριθμός των 380 πληγέντων σύμφωνα με την  Περιφέρεια Κρήτης, αντιστοιχεί στο 40% των καλλιεργούμενων θερμοκηπιακών εκτάσεων στο Δήμο Βιάννου.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών