Πάτρα: Αύριο στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για τα «μαϊμού» τροχαία (φώτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πάτρα: Αύριο στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για τα «μαϊμού» τροχαία (φώτο)

Δημοσίευση: 12:54 μ.μ. | 6/2/18

Πάνω από 12.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι τους

Περισσότερα από 12.000 ευρώ σε μετρητά βρέθηκαν στην οικία (στο κέντρο της Πάτρας) των δυο συλληφθέντων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με θανάσιμο τραυματισμό μικρού παιδιού.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται και αύριο αναμένονται να οδηγηθούν ενώπιον του Β΄ Ανακριτή Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματοςΑπό την έως τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί είκοσι τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης, από τις οποίες οι τέσσερις είναι τετελεσμένες.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες, κατά την παραλαβή των χρημάτων απαιτούσαν από τους παθόντες να τοποθετήσουν τα χρήματα σε νάιλον σακούλες και να τους τα πετάξουν από το μπαλκόνι.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν τις εξής τετελεσμένες απάτες:

  • Την 09/12/2017 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 90χρονη ημεδαπή στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, προκειμένου να το παραλάβει γυναίκα που προσποιούταν την αστυνομικό και θα μεσολαβούσε, ώστε να μην έχει ποινικές κυρώσεις συγγενικό της πρόσωπο, ένεκα υποτιθέμενου θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει.
  • Την 22/12/2017 το πρωί, αφαίρεσαν από 81χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει ζευγάρι που προσποιούνταν τους αστυνομικούς και αποζημιώσει οικογένεια νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει ο γιός της.
  • Την 17/1/2018 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από 84χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να αποζημιωθεί οικογένεια σοβαρά τραυματισμένου ατόμου από τροχαίο ατύχημα, το οποίο υποτίθεται είχε προκαλέσει η εγγονή της στην Γερμανία.
  • Την 25/1/2018 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 66χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 41.600 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλες και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει άνδρας και να αποζημιώσει οικογένεια νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει η κόρη της στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών