Πάτρα: Σπίρτζης για τρένο, Πατρών-Πύργου, φράγμα Πείρου, διόδια, αεροδρόμιο Αράξου – Τα χρονοδιαγράμματα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πάτρα: Σπίρτζης για τρένο, Πατρών-Πύργου, φράγμα Πείρου, διόδια, αεροδρόμιο Αράξου – Τα χρονοδιαγράμματα

Δημοσίευση: 10:43 π.μ. | 6/2/18

Μαραθώνια σύσκεψη στο ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας - Δείτε φωτογραφίες

Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 18:30 το απόγευμα και για τρεις ολόκληρες ώρες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αθ. Βούρδα στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας
με την Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΕ κ. Βασιλείου Αϊβαλή.

Στην πολύωρη αυτή συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα και προβλήματα υποδομών που υπάρχουν στην περιοχή και για τα οποία το ΤΕΕ πρωτοστατεί αναζητώντας συνεχώς λύσεις και δημιουργώντας εξελίξεις.

Οι θεματικές ενότητες της συνάντησης αφορούσαν:
  • Τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν για την έναρξη της κατασκευής της Πατρών – Πύργου και το αίτημα του Προέδρου κ. Β Αϊβαλή προς τον Υπουργό για εξάλειψη των όποιων καθυστερήσεων έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα μέσω της ταυτόχρονης έναρξης κατασκευής των οκτώ εργολαβιών του έργου σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά μέτωπα, με την δέσμευση του Υπουργού για έναρξη κατασκευής του έργου εντός του καλοκαιριού.
  • Στην θεματική των οδικών αξόνων ζητήθηκε από τον Υπουργό η άμεση εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης χρήσης των νέων οδικών εθνικών αξόνων Ολυμπίας και Ιονίας Οδού και η  κατάργηση των άδικων μετωπικών και πλευρικών διοδίων, με την δέσμευση του Υπουργού για έναρξη την εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος χιλιομετρικής χρέωσης χρήσης των νέων εθνικών οδικών αξόνων (Ολυμπία, Ιονία, Μορέας και Εγνατία),  μέσω κινητού τηλεφώνου από τις αρχές του 2019.
Παράλληλα δε, συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και πρέπει προληπτικά να αντιμετωπιστούν και σχετίζονται με αντιπλημμυρικές μελέτες και έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε περιοχές τις οποίες διασχίζουν οι νέοι οδικοί άξονες  σχετικά με την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων τους από αυτές.

Τον τρόπο διέλευσης της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής από την πόλη της Πάτρας όπου το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας έχει προσπαθήσει να δώσει διέξοδο σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη τουλάχιστον είκοσι έτη. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου θα δοθούν απαντήσεις στο θέμα, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και την συνεπή και πάντα τεχνοκρατικά τεκμηριωμένη θέση του, ενημερώνοντας παράλληλα τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕ του τμήματος για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου και τις νομικές δεσμεύσεις που υπάρχουν απέναντι στην ευρωπαϊκή επιτροπή.
Παράλληλα, ενημέρωσε την ΔΕ του ΤΕΕ για την πρόθεση του υπουργείου για την συντήρηση και ύπαρξη παρεμβάσεων στην υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή Πατρών – Πύργου έτσι ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει.

Την τεκμηρίωση βιωσιμότητας του αεροδρομίου του Αράξου για λειτουργία του και ως εμπορευματικό αεροδρόμιο (πλέον του επιβατικού). Ο Πρόεδρος ενημέρωσε σχετικά με τη νέα προσπάθεια που ξεκινά το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας μέσω μόνιμων επιτροπών του τμήματος, αλλά και ομάδων εργασίας που πρόκειται να συγκροτηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Υπουργός δήλωσε την πρόθεση του να συνδράμει στο εν λόγω εγχείρημα μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου του.

Την καθυστέρηση στην ίδρυση του Φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου όπου τέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν από τον Πρόεδρο κ. Αϊβαλή, και η ενημέρωση του τμήματος από τον Υπουργό ότι θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, οι οποίες είναι πολύ κοντά στην πρόταση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, έτσι ώστε το φράγμα να αρχίζει να φορτίζεται από την νέα χειμερινή περίοδο.

Στην σύσκεψη στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας παραβρέθηκε και συμμετείχε και ο τέως πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ και Πρόεδρος του ΟΛΠΑ κ. Ν. Κοντοές.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών